Britse The Apprentice van start op Veronica

Foto: SBSBij Veronica gaat vrijdagavond de Britse versie van The Apprentice van start. Hierin strijden zestien jonge kandidaten om een topbaan in een van de bedrijven van de Britse miljonair Sir Alan Sugar. “Het realityformat The Apprentice is een wereldwijd succes“, aldus Veronica. “In Amerika weet het programma miljoenen kijkers te trekken. Maar ook in andere landen waar de reeks uitgezonden werd, waaronder Scandinavië, Groot-Brittannië en zelfs in Nederland, bleek het format een succes.”

In The Apprentice worden de zestien kandidaten gesplitst in een mannen- en vrouwenteam. In de eerste aflevering krijgen beide teams een grote lading vis en moeten dat binnen tien uur met zoveel mogelijk winst zien te verkopen op een markt in Londen. Het winnende team mag proeven van het luxe leven dat komt kijken bij deze baan, maar de leden van het verliezende team wacht een minder rooskleurig vooruitzicht: een van de teamleden wordt naar huis gestuurd door Sir Alan Sugar.

Alan Sugar is volgens Veronica een van de machtigste mensen van Engeland. “Zijn vermogen wordt geschat op 830 miljoen pond. Sir Alan Sugar is de oprichter van computerbedrijf Amstrad en voormalig eigenaar van voetbalclub Tottenham Hotspur. Daarnaast is hij een van de adviseurs van premier Gordon Brown. Sir Alan Sugar is streng, direct en spaart de kandidaten van The Apprentice geen seconde.”

De Amerikaanse versie van The Apprentice werd in 2004 onder de titel ‘Trumps Troonopvolger’ uitgezonden op de vrijdagavond van RTL 4. Die reeks trok gemiddeld 600.000 kijkers. De zender wilde een Nederlandse versie van de show maken met ondernemer Erik de Vlieger, maar RTL durfde het avontuur toch niet aan. In Duitsland bleek een variant met John de Mol weinig succesvol.

De Britse The Apprentice is vrijdag om 22.30 uur te zien op Veronica.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen