Bert Kuizenga: ‘TROS was mijn wereld niet meer’

Foto: TROSBert Kuizenga is al drie jaar niet meer te zien op tv. De presentator vertrok in 2006 bij de TROS, omdat er geen passende programma’s meer waren. “Dieptepunt is een vervelend woord, maar ik ben niet tevreden met de programma’s die ik de laatste jaren presenteerde. Ik ben na veertien jaar niet voor niets weggegaan bij de TROS“, zegt Kuizenga in Veronica Magazine. “Je hebt zo je eigen voorkeu- ren en op het laatst deed ik programma’s die niet bij mij pasten zoals 1000 sterren stralen.

Ik bedoel het niet denigrerend, maar de TROS is een volksomroep die voor artiesten koos als Jan Smit en Frans Bauer: aardige jongens met wie ik heel goed overweg kan, maar hun muziek zet ik thuis niet op. Het is niet mijn wereld.

Het gezicht van programma’s als Blind Date en Te Land, Ter Zee en in De Lucht mist televisie ‘niet echt’. “Ik werk nog wat achter de schermen. Ik heb formatontwikkeling gedaan voor John de Mol en ik begeleid jonge presentatoren. Als er een leuk pro- gramma langskomt, zeg ik geen nee. Maar ik heb er vrede mee als dat niet gebeurt.

Bert Kuizenga staat nu in het theater met de komedie ‘Bedgeheimen’.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen