Bart Hettema verlaat RTL Nieuws voor EénVandaag

Foto: RTLBart Hettema verlaat op 1 februari 2010 het RTL Nieuws om aan de slag te gaan voor de actualiteitenrubriek EénVandaag op Nederland 1. Dat hebben de AVRO en TROS dinsdag laten weten. “De afgelo- pen zestien jaar heb ik bij RTL Nieuws een geweldige tijd gehad. Ik heb alles meegemaakt en kunnen doen waar een verslaggever van droomt. Dat heeft veel mooie verhalen opgeleverd. Maar door de jaren heen is bij mij wel de behoefte gegroeid om langere reportages te gaan maken“, legt Hettema uit.

EenVandaag biedt die ruimte volop. Dat geeft mij de gelegenheid om nieuwe vaar- digheden te leren omdat het maken van lange reportages een kunst op zich is. Bovendien kan ik me blijven bezighouden met wat ik het liefste doe: interessante, soms onbekende en gecompliceerde onderwerpen voor een breed publiek toegankelijk maken.

Jan Kriek, hoofdredacteur van EenVandaag, is blij met de komst van Hettema. “Met Bart Hettema halen we een zeer ervaren en bekende verslaggever binnen. Door de komst van Bart verwachten we nog meer spraakmakende nieuwsreportages te maken. Hij is iemand die op een zeer heldere manier het nieuws aan de kijker kan vertellen. We zijn er trots op dat hij bij ons wil komen werken.

Historiscus en Ruslandkundige Hettema begon zijn loopbaan bij De Gelderlander. In 1994 ging hij aan de slag bij RTL Nieuws. Eerst op de buitenlandredactie en sinds 1999 als algemeen verslaggever. Hij deed onder meer verslag van de tsunami in Zuid-Oost Azië, de oorlog in Kosovo en de aanslagen van 11 september in New York.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen