Yvon Jaspers: ‘Benelux’ Next Top Model een schande’

Foto: RTLYvon Jaspers vindt het ‘schandalig’ dat de jury van Benelux’ Next Top Model slanke kandidaten aanspoort om af te vallen. Tegen Rosalinde werd gezegd dat ze ‘iets teveel heup’ heeft en ‘minder moet snoepen’. “Zij is te dik, zeggen ze, maar ze is graatmager. Dat is zo’n gemiste kans. Zo’n programma met zo’n doelgroep, namelijk jonge meiden die in de risicogroep van anorexia zitten, zou daar zoveel in kunnen betekenen om iets te veranderen. Ze doen gewoon dit. Ik vind het schandalig.

De bekende KRO-presentatrice kijkt met een ander gevoel naar Benelux’ Next Top Model, sinds ze in de zomer een programma over anorexia maakte. “Ik moet bekennen dat ik dat heel graag kijk, maar ik ben afgeknapt. In de zomer heb ik een thema-avond bij de KRO gemaakt over anorexia. Daar sprak ik een meisje, die zei dat een juf van haar ooit gezegd had dat ze wel wat stevig was. Dat ene zinnetje van die juf is zij nooit meer kwijt geraakt. Nou, anorexia wil je echt niet hebben.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen