Realityserie Erik & Sascha in Afrika van start

Foto: Jean Pierre HeijmansErik van der Hoff reisde in de zomer met zijn 13-jarige dochter Sascha af naar het Afrikaanse Malawi voor het nieuwe NET 5-programma Erik & Sascha in Afrika, dat zaterdagavond om 19.00 uur voor het eerst wordt uitgezonden. Het tweetal kwam terecht in een land waar educatie, voorlichting en goede gezondheidszorg alles behalve normaal zijn. “Erik wilde zijn dochter laten ervaren hoe het er in een land waar twee derde van de bevol- king onder de armoedegrens leeft, aan toe gaat“, aldus NET 5.

In het plattelandsziekenhuis van het plaatsje Mua leven vader en dochter mee met het peroneel en volgen ze verschillende patiënten. Daarnaast leren ze de cultuur goed kennen doordat ze zich dag en nacht onder de plaatselijke bevolking begeven. Zo logeren ze gedurende hun verblijf bij Mai Tembo, een alleenstaande moeder met drie kinderen, die erg blij is met de komst van een man in huis.

Deze indrukwekkende reis liet vader en dochter niet ongeroerd. “Erik en Sascha delen spanning, emotie en humor, en dragen de ervaringen van hun gezamenlijke trip hun leven lang met zich mee“, vertelt een woordvoerster van NET 5.

Erik & Sascha in Afrika, elke zondag om 19.00 uur op NET 5, is tot stand gekomen in samenwerking met het gezondheidsfonds Cordaid Memisa en wordt mede mogelijk gemaakt door het NCDO (Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) en de Nationale Postcode Loterij.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen