ONM-acteur: ‘Netmanager heeft teveel macht’

Foto: Nick van OrmondtONM-acteur Sander de Heer vindt dat netmanager Roek Lips van Nederland 3 teveel macht heeft. Lips besloot deze week om te stoppen met de soapserie. “Als ONM verdwijnt, alleen maar omdat de netmanager meneer Lips te veel macht heeft, staan kijkers in de kou“, zegt De Heer donderdag in De Telegraaf. “Dat men klaagt over kijkcijfers vind ik wat je noemt een grote gotspe. Want dat heeft onherroepelijk te maken met het uitzendtijdstip, dat is verzet van half acht naar zeven uur.”

Als er geen andere omroep gevonden wordt, moet De Heer op zoek naar een nieuwe baan. “Er wordt iets om zeep geholpen dat zich al zestien jaar bewezen heeft. De zomercliffhanger wordt eind december opgenomen, daarna zijn de opnamen voorbij. Eind december worden we dus werkloos.”

Actrice Pamela Teves is ook teleurgesteld. “Dit is door één man, netmanager Roek Lips, besloten. De uitzendingen lopen nog tot half mei volgend jaar. En juist in de komende maanden zijn er zulke prachtige en spannende verhaallijnen. Zo goed is ONM nog nooit geweest! En dan op het hoogtepunt de stekker eruit? Er moet toch een zender of omroep zijn die de serie op waarde weet te schatten?

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen