Genomineerden Gouden Televizier-Ring 2009 bekend

Foto: RTLHet KRO-programma Boer zoekt vrouw extra, het RTL 4-programma Gooische Vrouwen en het AVRO-programma Wie is de Mol? zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2009. Dat heeft de AVRO bekendgemaakt. Anita Witzier (KRO), Linda de Mol (RTL4) en Yvon Jaspers (KRO) strijden om de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentatrice van het jaar. Bij de mannen zijn Johnny de Mol (Veronica), Matthijs van Nieuwkerk (VARA) en Ruben Nicolai (BNN) genomineerd.

Gooische Vrouwen is voor de vierde achtereenvolgende keer genomineerd voor de belangrijkste televisieprijs van Nederland. Wie is de Mol? was twee keer eerder genomineerd, in 2001 en 2002. Boer zoekt vrouw, het basisprogramma van Boer zoekt vrouw extra, was in 2005 genomineerd.

Anita Witzier is voor de achtste keer is genomineerd voor beste tv-presentatrice. Linda de Mol won de Zilveren Televizier-Ster in 2001, Anita Witzier in 2007. Yvon Jaspers is voor de vijfde achtereenvolgende keer genomineerd en won de prijs in 2006 en 2008.

Voor Matthijs van Nieuwkerk is het zijn vierde achtereenvolgende nominatie voor de Zilveren Televizier-Ster en voor Ruben Nicolai zijn derde achtereenvolgende. Beide heren zijn reeds in het bezit van een Gouden Televizier-Ring (voor De wereld draait door in 2007 en De Lama’s in 2006). Johnny de Mol is nieuwkomer in deze categorie.

Sinds het bestaan van de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma (geïntroduceerd in 2000) is Het Klokhuis genomineerd – en dat is ook dit jaar het geval (tiende nominatie). Het programma, dat deze prijs nog nooit heeft gewonnen, bindt de strijd aan met twee andere gelouterde programma’s, namelijk het Jeugdjournaal (zesde nominatie) en Sesamstraat (tweede nominatie).

De Televizier Talent Award wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar won Yolanthe Cabau van Kasbergen voor het eerst de prijs voor nieuw presentatietalent. Dit jaar gaat de strijd tussen Eva Jinek (NOS), Lieke van Lexmond (RTL 4) en Valerio Zeno (BNN).

De winnaar van de Gouden Televizier-Ring en de winnaars van de vier andere prijzen worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 23 oktober in het Koninklijk Theater Carré. De AVRO zendt het gala rechtstreeks uit op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen