Linda de Mol: ‘Kritiek heeft me heel erg gekwetst’

Foto: Roy BeuskerLinda de Mol heeft zich veel aangetrok- ken van de kritiek die ze over zich heen kreeg tijdens haar Talpa-jaren. Dat zegt De Mol in een interview met Veronica Magazine, dat dinsdag in de winkels ligt. “In de periode van Talpa heeft alle kritiek me heel erg gekwetst. Ik heb met een soort van ontzetting toegekeken hoe de publieke opinie iets wat bedoeld was als een leuk enthousiast project, volkomen kapot gemaakt heeft“, aldus De Mol. “Maar dat is op een of andere manier ook wel goed geweest.”

De Mol: “Want blijkbaar werkt het zo in Nederland. En daarmee heb je te dealen. Het is een grote inschattingsfout geweest om het zo groots aan te willen pakken.”

Volgens de presentatrice hebben de Talpa-jaren haar ook enigszins veranderd. “Een klein beetje wel“, zegt ze. “Misschien moet je wel op alle vlakken in een enorme put gezeten hebben, om je er daarna uit te worstelen en sterker in het leven te kunnen staan. Ik moest daar weer aan denken tijdens de ellende van Marco Borsato. Het moest een keer gebeuren. Alles ging altijd zo goed met hem. Misschien kan je wel niet echt groot worden in wat je doet, als je die ellende niet een keer meegemaakt hebt. De echt groten komen er wel weer bovenop.”

Hoewel Linda de Mol onlangs bekendmaakte dat zij in 2010 wellicht een wekelijkse talkshow gaat presenteren op RTL 4, sluit zij een dagelijks praatprogramma voor in de verdere toekomst niet uit. “Ik zou graag meer de informatieve kant op willen gaan. Een dagelijkse talkshow bijvoorbeeld. Maar zoiets komt pas in beeld als de kinderen het huis uit zijn. Ik wil er nu voor hen zijn.

Het hele interview met De Mol is vanaf dinsdag te lezen in Veronica Magazine.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen