Grote baas Microsoft te gast in NOVA College Tour

Steve Ballmer (53), de opvolger van Bill Gates bij Microsoft, is zondagavond te gast in het programma NOVA College Tour. De grote baas van Microsoft gaat onder leiding van Twan Huys in gesprek met vijfhonderd studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij vragen zich af hoe Microsoft de concur- rentiestrijd aan wil gaan met Apple en Google en of dit wel een strijd is die Microsoft kan winnen. “I’ve got my kids brainwashed: you don’t use Google, and you don’t use an iPod.

Ballmer, één van de rijkste mensen ter wereld, staat bekend om zijn enthousiaste optredens tijdens conferenties. Het beeldmateriaal hiervan is veelvuldig verspreid en bekeken via de website YouTube. Ballmer laat zich vaak zeer kritisch uit over de concurrenten Apple en Google en door de monopoliepositie van zijn bedrijft heeft hij al drie keer een boete opgelegd gekregen door Eurocommissaris Neelie Kroes.

In NOVA College Tour willen de studenten met hem in gesprek gaan over de toekomst van Microsoft. Na het falen van Vista, de geringe bekendheid van de zoekmachine Bing en het verliezen van de telefoonrevolutie aan de Iphone, willen zij weten wat de volgende stap van Microsoft is. Daarnaast zijn de studenten ook geïnteresseerd in zijn rol als manager binnen het bedrijf en willen zij advies over hoe zij zelf net zo succesvol en rijk kunnen worden als Ballmer.

In het programma NOVA College Tour interviewen studenten steeds één hoofdgast, onder leiding van Twan Huys. De uitzending duurt 40 minuten en laat korte fragmenten zien uit het leven en van het werk van de hoofdgast.

NOVA College Tour is om 19.00 uur te zien op Nederland 3.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen