Daan Schuurmans in tv-serie Annie M.G. Schmidt

Foto: Victor ArnoldsDaan Schuurmans speelt acteur Flip van Duyn, de zoon van Annie M.G. Schmidt, in de nieuwe dramaserie ‘Annie M.G.’. Dat hebben de VARA en NPS donderdag bekendgemaakt. De nieuwe serie Annie M.G. start op zondag 3 januari 2010 en is een liefdesepos over het leven van de kinderboekenschrijfster. “De zevendelige serie vertelt het verhaal van de schuchtere domineesdochter uit Zee- land die uitgroeit tot één van de meest geliefde schrijvers van de vorige eeuw“, aldus een zegsman.

Annie laat met haar geestige en relativerende werk een nieuwe wind waaien in het naoorlogse Nederland. Privé is Annie een zoekende, hartstochtelijke vrouw, die verliefd wordt op een getrouwde man. Jarenlang is ze zijn minnares en op latere leeftijd de moeder van zijn kind. Een vrouw die hunkert naar liefde en er alles voor over heeft haar man gelukkig te maken tot zijn – zelfgeregisseerde – dood.

Annie M.G. is geïnspireerd op de biografie Anna van Annejet van der Zijl en wordt geproduceerd door BosBros Film-TV Productions in coproductie met NPS, VARA en de Vlaamse tv-zender Eén. BosBros Film-TV Productions maakte eerder verfilmingen van beroemde boeken van Annie M.G. Schmidt zoals Abeltje, Otje, Minoes, Ibbeltje, Pluk van de Petteflet en Ja Zuster, Nee Zuster.

Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel zijn de drie actrices die Annie M.G. Schmidt vertolken.

Annie M.G. is vanaf zondag 3 januari wekelijks te zien om 20.10 uur op Nederland 2.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen