Charlotte Hendrix is nieuwe Dekselse Dame

Foto: Hans VinkCharlotte Hendrix is de nieuwe Dekselse Dame van Omroep MAX. De seniorenomroep was op zoek naar een nieuw gezicht voor het kookprogramma Dekselse Dames, omdat Lenie Pronk er vanwege een hernia na twee seizoenen mee moet stoppen. De andere Dekselse Dame Doortje Klaver blijft wel verbon- den aan het programma. Vanaf vrijdag 15 januari 2010 zal acht weken lang elke vrijdagavond te zien zijn hoe Charlotte en Doortje door het land reizen om voor mensen te koken.

De zoektocht naar een nieuwe Dekselse Dame was de afgelopen weken te volgen in Tijd voor MAX. Uiteindelijk wist Charlotte de jury, bestaande uit Jacques d’Ancona, Ramon Beuk en Leonie Sazias, in de uitzending van woensdagavond te overtuigen van haar kookkunsten. Zij versloeg medefinalist Marianne Gerrits.

Charlotte Hendrix is geen onbekende op culinair gebied. Vorig jaar wist ze het al te schoppen tot hobbykok van het jaar. “Tijdens de zoektocht viel ze op door haar authenticiteit, gezellige voorkomen en haar werkwijze. Ze kijkt met andere ogen naar receptuur en kookt daardoor puur, eerlijk, rijk van smaak en een tikkeltje eigenwijs“, aldus een woordvoerster van MAX. “Ze draait haar hand niet om voor het koken voor grote groepen en juist die eigenschap zal haar goed van pas komen als Dekselse Dame.”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen