Bastiaan van Schaik: ‘Modellen niet goed in vorm’

Foto: RTLJurylid Bastiaan van Schaik van Benelux’ Next Top Model heeft er geen spijt van dat hij een slanke kandidaat uit het programma een ‘plus-size model’ heeft genoemd. “Dat is zij internationaal gezien ook. Dat bepaal ik niet. Dat wordt internationaal bepaald. Of ze te dik zijn? Ze zijn gewoon niet goed in vorm. Zo moet je het eigenlijk meer zien“, aldus Van Schaik op 3FM. “We zeggen niet dat ze te dik zijn, maar dat ze goed moeten eten en sporten om in de internationale maten te passen.

Volgens Van Schaik moeten sommige kandidaten afvallen, als zij internationaal willen doorbreken. “Dit is het modellenleven“, zegt hij tegen Shownieuws. “Het is keihard. Als je basketballer wil worden, moet je langer dan twee meter zijn. Er zijn gewoon eisen waar je aan moet voldoen voor een bepaald beroep. Als ze internationaal mee willen komen, moeten ze in die maten passen. Het maakt voor mij niet uit. Ze mogen ook blijven zoals ze zijn, maar dan wordt hun internationale carrière wat moeilijker.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen