RTL in Duitsland met eigen Tafel van 5

Hoewel NET 5 vorige week de stekker uit De Tafel van 5 trok vanwege historisch lage kijkcijfers, geloven onze oosterbu- ren nog wel in een dagelijkse talkshow met uitsluitend vrouwen. De Duitse RTL- zender Vox, dat vooral Amerikaanse tv- series uitzendt, introduceert deze winter ‘Frauenzimmer’. Vox zal samenwerken met ITV Studios, de producent van de po- pulaire Britse talkshow ‘Loose Women’. Zowel Loose Women als De Tafel van 5 zijn gebaseerd op het Amerikaanse succesformat The View.

In Frauenzimmer zullen prominente Duitse vrouwen praten over de actualiteit, politiek en showbizz. “Voordat we het programma op tv brengen, heeft Vox al de website Frauenzimmer.de gelanceerd“, zegt Kai Sturm van Vox. “De site startte in juli 2008 en is veertien maanden later de bekendste portal voor vrouwenzaken.

De kans dat in Nederland ooit nog een lokale versie van The View wordt gemaakt, lijkt na het mislukken van De Tafel van 5 gering. “Heel Hilversum heeft het al jaren over The View. Het betekent dat voorlopig niemand het meer durft om een volwassen vrouwentalkshow te maken“, zegt entertainmentdeskundige Albert Verlinde. “Het is jammer dat iets wat we met z’n allen willen, The View in Nederland, nu niet meer gaat gebeuren, omdat dit gebeurd is. Geen enkele omroep trapt er nu nog in.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen