RTL 4 nog niet klaar met Paul de Leeuw

Foto: William RuttenProgrammadirecteur Erland Galjaard van RTL 4 heeft ondanks de mislukking Waar Is Elvis?! nog steeds vertrouwen in EVA Media, het televisiebedrijf van Paul de Leeuw. Dat vertelt Galjaard in De Telegraaf. “Logisch dat er kritiek is. Dat is nu eenmaal inherent aan het maken van een televisieprogramma. Maar het is heel onzuiver dat het dit keer zo op de man wordt gespeeld. We zijn met E.V.A. in gesprek over andere producties en ik sta nog altijd vierkant achter Paul de Leeuw als producent.”

Paul de Leeuw is ook de producent van zijn eigen nieuwe programma Lieve Paul, dat zaterdag in première gaat op Nederland 1. Gerard Timmer, televisiedirecteur bij de Publieke Omroep, vreest niet voor de kijkcijfers. “Absoluut niet. Ik geloof niet dat Paul met zijn werk als producent het publiek kwaad doet. Natuurlijk is het spannend voor ons. Lieve Paul komt terug op televisie in een geheel nieuwe opzet. Maar ik heb alle vertrouwen in Paul de Leeuw. Hij is een unieke televisiepersoonlijkheid, van hem is er maar één.

Timmer vervolgt in de krant: “Volgens mij is de kijker er helemaal niet mee bezig door wie een programma wordt gemaakt. Zelfs ik moet daar af en toe over nadenken. Wat Jack Spijkerman is overkomen, zal Paul zeker niet gebeuren.

Toch snapt Timmer niet geheel dat De Leeuw sinds kort ook voor de commerciëlen werkt. “Als hij wil ondernemen, moet-ie dat vooral doen. Ik zou alleen een andere keuze hebben gemaakt. Als je in één ding goed kunt zijn, geniet daar dan van. Maar zijn werk als producent voor de commerciële zenders kan ik prima gescheiden houden van zijn verplichtingen als presentator.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen