Powned wil bekende Nederlanders stiekem filmen

Foto: SBSDe nieuwe omroep Powned van de site Geenstijl.nl wil gesprekken met bekende Nederlanders stiekem filmen en die vervolgens uitzenden op Nederland 3. Dat blijkt volgens De Volkskrant uit een uitgelekt document. In het door Powned gepubliceerde beleidsplan is het format ‘Het Voorgesprek’ onleesbaar gemaakt, maar de krant heeft ontdekt waar het over gaat. “BN’ers denken dat ze worden voorbereid op een interview, maar uiteindelijk wordt alleen dit voorgesprek integraal uitgezonden.

Het is de bedoeling om de gasten zo uitgebreid mogelijk te laten vertellen over alles waar ze het vooral niet over willen hebben. PowNed heeft ,,lak aan reputaties en is wars van vriendjespolitie”, staat in de programmaomschrijving. “Momenteel is er geen omroep te bedenken die een format als dit aandurft. Gewoonweg omdat die vriendjes willen blijven met de BN’ers, zodat ze (…) weer in de uitzending komen.

Het Commissariaat voor de Media heeft het beleidsplan van Powned donderdag ontvangen en zal nog dit jaar advies uitbrengen aan minister Plasterk. Hij beslist of Powned vanaf september 2010 mag gaan uitzenden bij de Publieke Omroep.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen