NOS beleeft drukste weekend van het jaar

Foto: ANPDe afdeling NOS Sport draait het aankomend weekend overuren. Tijdens de uitzendingen van Studio Sport zijn er bijzonder veel live schakelingen en ver- slagen van internationale evenementen. “Dat de zomer in de volksmond ‘komkommertijd’ wordt genoemd gaat voor de NOS niet op. Zeker niet als het gaat om sport“, vertelt een woordvoerder van de nieuwsomroep. “Deze zomer lijkt het aantal internationale sport- evenementen, waaronder WK’s, NK’s en EK’s meer dan ooit.”

Het WK Judo in Rotterdam wordt ook op zaterdag en zondag bij de NOS uitgezonden. Dione de Graaff is namens de NOS de presentator ter plekke. Samen met Mark Huizinga zal ze de verrichtingen van de judoka’s volgen en bespreken.

In Amstelveen zijn de beste hockeyteams uit Europa bij elkaar gekomen voor het EK Hockey voor mannen en vrouwen. Indien de Nederlandse teams de finale halen worden deze wedstrijden in dit weekend live uitgezonden in de uitzending van NOS Studio Sport. Jeroen Stomphorst is als presentator ter plekke om samen met een speciale gast(en) bij te praten over de ontwikkelingen van het toernooi en de verrichtingen van de Nederlands hockeyteams.

Ook tijdens de NOS Studio Sport uitzending van dit weekend de start van de Vuelta (de Ronde van Spanje), live uitgezonden vanaf het circuit in Assen. Mart Smeets is namens de NOS ter plekke aanwezig om dit evenement samen met een gast(en) aan tafel omlijsten met een voorbeschouwing op de start en andere bijzonderheden rondom de koers. Het commentaar komt van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. De Vuelta is tot en met de finish op zondag 20 september uitgebreid en live te zien bij de NOS.

Kortom: veel live schakelingen dit weekend in de uitzendingen van NOS Studio Sport. En dit is nog niet alles“, aldus de zegsman. “Verder (live)  bij de NOS te zien dit weekend, te beluisteren en over te lezen: het WK roeien, het EK paardensport, het EK vrouwenvoetbal en uiteraard weer een nieuwe ronde in het Eredivisievoetbal, nieuws over de sluitende transfermarkt en aandacht voor nog tal van andere sporten tijdens de reguliere uitzendingen van de NOS Sportjournaals.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen