Sneekweek vijf dagen lang te zien bij SBS 6

Geplaatst op Tue 21 Jul 2009 om 10:52

Piet Paulusma zal in augustus verslag doen van de Sneekweek voor SBS 6. Het is voor het eerst dat het binnenwater zeilevenement uitgebreid te zien is op de landelijke televisie. Dat laat SBS vandaag weten. “Het Friese zeilfeest is bekend in heel Nederland en past daar- om uitstekend bij de familiezender SBS 6“, vertelt een zegsman. “Piet Paulusma, Fries in hart en nieren, neemt de kijker mee naar Sneek en begeeft zich onder de mensen om het echte Sneekweek-gevoel te proeven.”

De oorsprong van de Sneekweek vond plaats in 1814, toen een historische zeiltocht aanleiding was voor de jaarlijkse Sneker Hardzeildag. Later werden ook de dagen eromheen gevuld met zeiltochten en dat mondde in 1935 uit tot de Sneekweek. Tegenwoordig is de Sneekweek het grootste jaarlijkse zeilevenement op de binnenwateren van Europa. Tijdens deze week zijn er elke dag zeilwedstrijden en worden er verschillende festiviteiten georganiseerd in Sneek.

Sneekweek 2009 is vanaf zaterdag 1 augustus vijf dagen lang na de late editie van Shownieuws te zien bij SBS 6.
17 Reacties op “Sneekweek vijf dagen lang te zien bij SBS 6”


 1. Mike

  Dit interesseert alleen mensen die daar wonen. Waarom uitzenden op de landelijke tv? Ze hebben daar toch wel Friesland TV ofzo?

 2. Grp

  Inderdaad. Helemaal niet interessant wat er in dat deel van Nederland gebeurt. Vooral die Piet Paulusma is altijd ergens te vinden in dat achtergestelde platteland. Bij de NPO en RTL betekent landelijk gelukkig de randstad..

 3. Daan

  “Het Friese zeilfeest is bekend in heel Nederland en past daar- om uitstekend bij de familiezender SBS 6“: als je zo gaat redeneren past alles op je familiezender. Typische nietszeggende SBS kreet.
  De Sneekweek is een evenement voor liefhebbers en dat is een specifieke groep, waardoor het niet op een familiezender past. Hooguit als onderwerp in Hart van Nederland.

 4. wiero

  stelletje zuurpruimen! Ik heb helemaal niets met de sneekweek, maar veel andere mensen wel en die wonen NIET in Friesland.

  De nijmeegse vierdaagse wordt toch ook uitgezonden? Het is pruimentijd en dus is het niet onaardig om van zoiets verslag te doen.

 5. Niko

  Lekker goedkoop om dan zo’n ‘presentator’ te nemen. Laat die man lekker het weer presenteren, misschien heeft ie als hij nog lang doorgaat het weer wél een keer goed gegokt!

 6. J ME

  interessant ^o)

 7. Anonymous

  lees: dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gem. Sneek e.a.. Zie http://sneek.streekmedia.nl/2009/07/09/sneekweek-elke-dag-op-sbs-6/

 8. Timor

  Toen ik de titel zag snapte ik niet helemaal dat SBS de sneekweek ging doen.

  Bij Gillend naar huis liet gordon ook dingen van de sneekweek zien, maar die jongerenfeesten vindt ik nou niet bij de campingprogramering van SBS6 passen..
  Maar ik weet niet alles erover dus ik kan het ook helemaal mis hebben

 9. Geu

  Dit kost Sbs niets of bijna niets. De gemeente Sneek heeft namelijk simpelweg zendtijd ingekocht voor een bedrag van 150 000 euro.

  Zie volgende link: http://www.leeuwardercourant.nl/nieuws/regio/article4911134.ece

 10. Jeroen

  Ach.. wie kent nog dat programma over Emmen op RTL4? 100% mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen. Was net zoiets. Lekker goedkoop.

 11. Doortje

  En bij de Tros wordt door Volendam gesponserd…. Allemaal plaatsen waar je niet dood gevonden wil worden.

 12. Anonymous

  Wordt lekker gebracht dit nieuwsfeit maar realiteit is dat ze in sneek 150.000 moesten neerleggen om dit gedaan te krijgen. Op deze manier kan SBS idd makkelijk Pietje P langdurig aan het werk hebben.

  Ik begrijp niet dat ze in de gemeente sneek hier in kunnen trappen.

 13. DP

  hij is standaard in friesland is het niet de sneekweek dan is het wel boerengolf ergens opeen weiland in friesland, kheb er buiten mij naam dan ook helemaal niks mee

 14. Anonymous

  5 dagen Sneek laten zien en dat voor 150 duizend ballen?
  Dat is 30.000 per dag hoor. Wordt dit dan een programma van anderhalfuur per dag dan?.

 15. michel

  Ik vind dat Sbs6 hier nog veel meer mee kan doen. Ga niet alleen naar de 4daagse en De Sneekweek maar, ook zend ook meer dan 24 uur met Koninginnedag uit (om te beginnen als Rtl5 het dan niet doet dan maar iemand anders) Verder Tilburgsche kermis, Kermissen van Noord Holland, Zwarte cross, Lowlands, Oerol, Strandfeesten aan de kust. Gewoon overal waar iets te doen is vanaf 29 Mei t/m 31 Aug Sbs6 er bij.

 16. Marc

  150k is peanuts. Gemeente betaald dit overigens niet alleen, de middenstand draagt ook bij. Sneek is een tamelijk mediageniek stadje, en zo’n verkapt vvv-spotje trekt geheid extra dagjesmensen aan. Kosten heb je er zo uit. Ben het eens met Michel hierboven, met al die zomerevenementen in de lande zou Sbs deze formule goed kunnen verkopen.

 17. Anonymous

  Reactie op Marc:

  Voor wat SBS straks laat zien is die 150 echt een ton te veel. Vergeet niet dat ze er zelf ook nog een bak reclame voor,tijdens,en na laten zien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.