NCRV: ‘Rik Felderhof krijgt redelijk betaald’

Foto: NCRVRik Felderhof krijgt ‘redelijk’ betaald voor wat hij aflevert. Dat vindt NCRV-directeur Coen Abbenhuis. Rik Felderhof zegt 600.000 euro te verdienen ”en dat voor een parttimebaan“. Volgens Abbenhuis klopt dat niet helemaal. “Rik is een onafhankelijke buitenproducent, die zijn programma’s kant-en-klaar aanlevert. De prijs die hij daarvoor rekent, we hebben het over een uitstekend en goed bekeken praatprogramma, is volgens de NCRV en de netcoördinator redelijk“, zegt hij in De Telegraaf.

Felderhof kreeg veel kritiek toen hij liet weten  600.000 euro te verdienen voor weinig werk. “Dit jaar nemen we vier afleveringen van Villa Felderhof af, daar verdient hij echt geen zes ton aan“, laat Abbenhuis weten. “Hoeveel hij vorig jaar heeft overgehouden aan een reeks Villa Felderhof en Schrijvers op de Veranda, is mij niet bekend.

Abbenhuis vervolgt in de krant: “Met zijn uitspraken over de beloningscode wilde Felderhof aangeven dat deze gemakkelijk te omzeilen is en daardoor zijn nu al door de Publieke Omroep maatregelen aangekondigd. Ik begrijp goed dat de losse manier waarmee hij over deze zaken praat verontwaardiging oproept. Dat Rik en passant het salaris van collega’s noemde vind ik niet gepast. Dat doe je niet.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen