Cabaretiers maken grappen over Jezus in EO-programma

Geplaatst op Mon 27 Jul 2009 om 10:26

Foto: EOArie Boomsma gaat voor de EO een pro- gramma presenteren waarin ongelovige cabaretiers een voorstelling maken over Jezus. Dat heeft de EO vandaag bekend- gemaakt. Arie Boomsma kondigde deze serie eerder aan als een tv-programma “dat de nodige stof zal doen opwaaien”. De eerste aflevering van ‘Loopt een man over het water…’ wordt uitgezonden op maandag 31 augustus tijdens de themaweek TV Lab. Hierin zal te zien zijn hoe cabaretier Guido Weijers als eerste de uitdaging aangaat.

Arie Boomsma: “Het is een spannende dialoog die in het programma ontstaat. Denk aan de EO en je denkt aan Jezus. Tegelijkertijd stellen we ons ook kwetsbaar op. Dat maakt dit programma interessant.

TV Lab is een themaweek van de Publieke Omroep op Nederland 3. Allerlei programmamakers van verschillende omroepen krijgen tijdens deze week de kans om vernieuwende, afwijkende, creatieve programma’s aan het Nederlands publiek te tonen. De uitzending begint op maandag 31 augustus om 20.30 uur op Nederland 3.

De EO heeft de intentie een hele serie van dit programma te maken voor 2010.
29 Reacties op “Cabaretiers maken grappen over Jezus in EO-programma”


 1. Fleur

  Goh wat choquerend! Ik ril er van.

 2. pietro

  Lijkt me een leuk programma,als ze maar niet in de opnames gaan knippen.

 3. Jop

  Arie Boomsma vindt alles ‘spannend’ en ‘interessant’ en in iedere zin noemt hij het woord ‘dialoog’ en ‘moeilijk’. Ik krijg hoofdpijn van deze man.

 4. Jop

  Arie Boomsma vindt het volgens mij al spannend als hij zijn veters gaat strikken.

 5. Anonymous

  Reactie op Fleur: Voor gelovig Nederland en zeker voor mensen die de EO aanhangen is dit heel choquerend. Al die platte, ordinaire mediacourantlezers, die niets anders doen dan de commerciele omroepen volgen en totaal niet snappen dat er meer is in het leven dan alleen maar kijkcijfers (nee, ik heb het echt niet over god) die snappen zelfs niet dat er mensen zijn die dit nieuws wel choquerend vinden.

 6. W

  Briljant initiatief weer van de EO! Eén van de weinige zenders die blijft vernieuwen

 7. bart

  Als ze maar niet gaan discussieren over de grappen in het programma surprised :o

 8. WJ

  Goed idee, en voor EO aanhang behoorlijk vergaand. Hopelijk worden de cabaretiers niet te veel beperkingen opgelegd dan wel woorden in de mond gelegd, en hopelijk wordt er niet te veel in geknipt.

 9. Jacques

  Dat is echt nieuws!

  Halleluja!

 10. Anonymous

  Ik heb maar een valium genomen. Ik vind dit echt schokkend. Heel Nederland gaat hier over praten…

  Kan de EO niet opgedoekt worden. Kleingeestige groep mensen met een denkwijze die stamt uit de middeleeuwen.

 11. joe Insider

  Choquerend misschien een beetje, maar dat betekent niet dat het een leul en goed programma is/wordt.

  Wel een redelijk origineel idee, maar ik ga er niet naar kijken.

 12. Daan

  Dit zal, nog wel afhankelijk van vorm en inhoud, inderdaad veel stof gaan opwaaien binnen de EO. Ik snap eigenlijk ook niet echt waarom dit moet? Wellicht dat de grappen een inleiding zijn voor een gesprek over het geloof.

 13. anders

  kan nooit schockerender zijn dan de beeldbuis religie van mies bouwman heel lang geleden.

 14. Walter

  Waarom dit moet? Er ‘moet’ natuurlijk helemaal niets. Ik denk dat de EO hoopt op op een dialoog met de (steeds groter wordende) groep niet-gelovigen. En misschien hoopt de EO stiekem dat, als de dialoog eenmaal in gang is gezet, ze die niet-gelovigen wel kunnen overtuigen van God en het gelijk van de bijbel. Maar dat lukt natuurlijk nooit. Zo’n dialoog is goed voor de communicatie, maar eens zullen beide partijen het nooit worden. En ik denk dat er meer afvallige gelovigen zijn dan niet-gelovigen die opeens het licht zien.

 15. Maria

  Bij de meeste ongelovigen werkt een gesprek over het geloof als een rode lap op een stier. Maar ze verdienen er geld mee want het komt op tv, dus zullen we wel weer een overdosis ongenuanceerde uitspraken die kant noch wal raken over ons heen krijgen. Dat uurtje kletsen ze wel even vol. Laat gelovigen en ongelovigen toch allemaal in hun eigen waarde. En waarom moet het over Jesus gaan? Waarom niet over God? Want die staat boven alle wereldreligies, ook boven Mohammed en Boeddha. Dan wordt het voor een veel grotere groep interessant.

 16. Jan Peter

  De meeste lezers van deze site zijn CO gerelateerd, dus die mensen hebben geen mening. Daarvoor is deze site goed: de meeste regelmatige bezoekers van deze kunnen niet wachten op Gordon, Patty, Beau of Albert. Bij hen geen plaats voor een andere zienswijze! Go EO go! BTW: Ik ben geen EO aanhanger!!

 17. Stille

  Larie Boomsma.

 18. Ben

  theater op tv, dat gaat nooit werken!

 19. michel

  Vind het wel een goed idee. Ik vind dat bij de Eo de discussie nog verder mag gaan ook publiekelijk. De omroep heeft een paar oudbollige standpunten. Vind dat Arie en Manuel goed bezig zijn. Ik hoop dat ze meer de ruimte krijgen voor vernieuwing in de toekomst.

 20. !#Michael#!

  OMG :lol: ja echt heel Nederland is in de ban van, ‘de man die over het water kan lopen’ :lol:

  Dit geloof je toch niet? Dit is misschien voor een kleine groep streng gelovenden schokkend? Maar Jezus word toch al veel langer gepersifleerd? Of in cabaret gebruikt?

  Zo vooruitstrevend vind ik dit niet! Afgezien van het feit dat er dan nu geen VARA maar EO in de hoek staat … Maar of de gemmidelde Nederlander op dat miniscule logotje let?! Denk het niet!

 21. Hans

  Laten we het programma eerst maar gaan kijken, voordat we het het veroordelen!

 22. Anonymous

  Reactie op !#Michael#!: ‘Maar of de gemmidelde Nederlander op dat miniscule logotje let?!’
  Zo bekrompen ben je nou! Jij denkt dus echt alleen maar in tv termen maar je hebt werkelijk geen idee wat de reactie van de EO aanhang hier op kan zijn, en daar gaat het om in dit geval. Niet om wat Nederland vindt maar om wat de EO aanhang vindt.

 23. Sjakie van de Hoek

  Maar van wie moet Guido zijn grappen nu dan gaan jatten?

 24. djel

  Reactie op Sjakie van de Hoek:

  Ik denk Herman Finkers

 25. Johan

  ik ken allen grappen over MOhamed

 26. Layka

  Opmerkelijk nieuws. Wel een geweldige titel trouwens.

 27. Johan B.

  Guido zal het m.i. als ongelovige een uitdaging vinden om leuke grappen te maken over het Marcus-evangelie. Uit dit N.T. (Nieuwe Testament voor die zielepoten die de afkorting niet begrijpen) boek moet hij namelijk putten voor zijn grappen. Als enige restrictie zal vermoedelijk gelden dat hij niet om zijn eigen verdommenis mag vragen. Iets wat de meeste cabaretiers menen te moeten doen.

 28. frits

  dit is toch vrijheid van meningsuiting. nu is maar de vraag gaan we dit erg vinden?… spotten met het geloof, of juist grappig? gaan we het verbieden of juist niet? wanneer er word gezegd dit mag niet waarom dan wel over moslims, maar niet over christenen? dit gaat best interessant nieuws worden..wacht rustig af.

 29. Jacob

  … er is een tijd om te lachen en een tijd om te huilen …
  aldus Prediker.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.