RTL Nieuws moet betalen voor informatie declaraties

Foto: Nick van OrmondtDe gemeente Leerdam heeft bijna 1200 euro in rekening gebracht bij RTL voor het uitzoeken van declaraties van burge- meester en wethouders. Dat schrijft het AD vandaag. RTL Nieuws onthulde deze week, na maandenlang onderzoek onder Nederlandse gemeenten, dat declaratie- regels massaal worden overtreden door burgemeesters en wethouders. Leerdam heeft een rekening gestuurd. “Er heeft behoorlijk wat tijd in gezeten om alles uit te zoeken“, laat een amb- tenaar weten in het AD.

Om de gegevens te verkrijgen, deed RTL een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.  Het heeft Leerdam veel tijd gekost om alles uit te zoeken. “De namen moesten veranonimiseerd worden. Wij hebben het recht om geld in rekening te brengen bij taakrovende klussen. Ik ben er twintig of dertig uur mee beziggeweest.

Van alle Nederlandse gemeenten berekende alleen Venlo een hoger bedrag aan RTL, aldus het Algemeen Dagblad. De meeste gemeenten stuurden geen rekening. RTL maakt bezwaar tegen de kosten voor het afhandelen van hun verzoek. “Dat zat er dik in“, laat de ambtenaar weten. “Wij gaan het bedrag hoe dan ook vorderen. Maar de betalingstermijn is nog niet verstreken, dus we wachten het nu rustig af.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen