TV Oranje boos om nieuwe themakanalen NPO

Mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch zijn er boos over dat minister Plasterk (Media) deze week groen licht gaf voor de start van liefst twaalf nieuwe radiothemakanalen en twee nieuwe televisiethemakanalen van de Publieke Omroep. “Wij zullen ons hiertegen tot het uiterste blijven verzetten, onder meer omdat dit een verdere beperking van de doorgiftecapaciteit van de kabelnetten het gevolg zal zijn. Daardoor worden onze zenders ernstig benadeeld“, vertelt Ardesch van TV Oranje.

Bron en Ardesch zijn de eigenaars van de zenders TV Oranje, BravaHDTV en SchlagerTV. Het duo kan niet geloven dat Plasterk toestemming heeft gegeven voor de nieuwe kanalen. “De bewindsman deed dat ondanks een reeks bezwaren die hiertegen waren ingediend door Radio 538, SBS, de Nederlandse Dagbladpers, de brancheorganisatie Vestra (namens onder meer RTL, MTV, Discovery, Jetix en Eurosport) en de zenders TV Oranje, BravaHDTV en SchlagerTV.

De oostelijke mediaondernemers hebben inmiddels aangegeven met een beroep op oneerlijke concurrentie en marktverstoring bezwaar tegen dit soort besluiten van de Nederlandse overheid en minister Plasterk te zullen blijven maken. Ardesch: “Nederland telt inmiddels meer dan 550 (!) gemeentelijke, provinciale en staats- omroepen en daar komt nu weer een reeks aan landelijke radio- en tv-zenders bij.

Inmiddels zijn Bron en Ardesch door vertegenwoordigers van de EU uitgenodigd om in Brussel te komen praten over de manier waarop de Nederlandse publieke omroep concurreert met commerciële marktpartijen. Ardesch: “En van die mogelijkheid zullen we zeker gebruik maken.”

De twee nieuwe televisiethemakanalen van de Publieke Omroep zijn ‘politiek/sport’ en Zappelin24. De twaalf nieuwe publieke radiozenders zijn onder meer ‘Cabaret, kleinkunst en levenslied’, ‘3FM Serious Talent’, ‘3FM Mega Top 50’, ‘Musica Religiosa’ en ‘Hollandse Glorie’.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen