‘Succes Ranking the Stars lag niet alleen aan De Leeuw’

Foto: Anne TimmerSophie Hilbrand vindt niet dat Paul de Leeuw onvervangbaar is als presentator van Ranking the Stars. Hilbrand vormt samen met haar BNN-collega Sander Lantinga het nieuwe presentatieduo van de tv-show. “Het succes van Ranking the Stars lag echt niet alleen aan Paul, maar ook aan de gasten“, vertelt Hilbrand in Televizier. “Het eerste wat ik dacht, was: dit format moet blijven bestaan. Het is kut dat Paul de Leeuw weggaat, maar als BNN denkt dat Sander en ik de oplos- sing zijn, doen we het.

Toch beseft Hilbrand zich dat het wel moeilijk is om De Leeuw op te volgen. “Nu weet ik dat het best wel een ding is; Paul heeft het programma groot gemaakt. De manier waarop hij het presenteert, is een belangrijke reden dat het zo leuk is. Wij doen het natuurlijk heel erg anders.

Hilbrand wil in het nieuwe seizoen van Ranking the Stars meer op de verhalen zitten. “Voorheen waren het de panelleden die het geestigst waren, de echte winnaars. Hun grappen helpen het programma enorm, maar ze hoefden zo nooit eens echt eerlijk te zijn. Dat is wel érg veilig voor een gast. Nu we met z’n tweën zijn, kunnen we echte antwoorden eisen. Een grappige gast kan de rest straks minder makkelijk afwimpelen met een grote bek. Maar dat nemen we onszelf nu voor: het is nog maar de vraag of het werkt.

Overigens vindt BNN-ster het onbegrijpelijk dat De Leeuw gestopt is. “Ik had helemaal niet verwacht dat Paul nu zou stoppen. Het programma liep heel goed; hij is heel leuk in Ranking the Stars. Het kwam dus allemaal vrij onverwacht.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen