Ruby Wax blij met tv-programma: ‘Ik hou van Holland’

Ruby Wax heeft genoten van de opnames van haar nieuwe programma Ruby Wax Goes Dutch, dat vanaf deze avond wordt uitgezonden door NET 5. Samen met Tussen de Oren vormt Ruby Wax Goes Dutch de nieuwe komische avond van NET 5. Op de vraag waarom Ruby Wax in Nederland een programma maakt, antwoordt ze: “Dit is het enige land dat me gevraagd heeft. Joegoslavië of Duitsland heeft me niet gebeld. Dus toen Nederland het vroeg, dacht ik: leuk, ik hou van Holland.

Ruby Wax kent als Amerikaanse geen enkele Nederlande celebrity. “Klopt. Dat was wel een risico“, vertelt ze in Veronica Magazine. “Hans Klok was de eerste die ik heb gesproken. Hij nam me mee naar zijn huis en dat was een varkensstal. De was was niet gedaan, de kattenboek moest worden schoongemaakt.” Toch heeft ze genoten van haar bezoek aan Hans Klok. “Ik vond die nederigheid van hem zo leuk.

Hans Teeuwen was de leukste BN’er, vindt Ruby Wax. “Ik zie hem als een ware kunstenaar. Daarnaast is hij een lekker ding; hij lijkt op Jim Carrey. Ik hou van hem. Hij kan ook heel goed muziek maken, we gingen naar het Concertgebouw en daar heb ik nog een antiek stel bekkens gebroken. De mensen daar begonnen te huilen.

In de eerste aflevering vanavond om 21.30 uur op NET 5 gaat Ruby op stap met Katja Schuurman. Ruby gaat naar het huis van Katja waar toevallig de afgelopen nacht een ‘moord’ in de tuin heeft plaatsgevonden. Inspecteur Ruby denkt het mysterie te kunnen ontrafelen maar Katja weigert haar te geloven. Het daarna geplande uitje naar Marken gaat letterlijk de mist in. Ook het proeven van poffertjes valt niet in goede aarde, maar een tochtje door het red light district maakt uiteindelijk veel goed.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen