GTST-acteurs schrikken van nieuw homokarakter

Geplaatst op za 11 apr 2009 om 14:05

Jonge acteurs uit Goede Tijden Slechte Tijden zijn ervan geschrokken dat er een homokarakter in de soapserie komt. Zij hebben aan de producent laten weten dat zij zelf geen homo willen spelen. Dat vertelde actrice Lieke van Lexmond vrijdag in RTL Boulevard. “Ik weet wel dat alle acteurs hebben gevraagd of ze dan een lijn krijgen met hem“, vertelt ze. “Die zijn naar de producent gelopen om het te checken. Sommigen hebben iets van: ‘Ik wil toch geen homo spelen, hoor’. Het is ook wel iets aparts.

Zelf vindt Van Lexmond het niet erg dat GTST “iets nichteriger” wordt. “Het is leuk. Het is vrij nieuw in Goede Tijden. In ONM is het al eerder geweest, maar in Goede Tijden nog niet. Het wordt een vaste rol.”

Ferry Doedens, kandidaat uit Idols 4, gaat het homokarakter spelen. Hij kruipt in de huid van Lucas Sanders, de zoon van Janine en Stefano.
65 Reacties op “GTST-acteurs schrikken van nieuw homokarakter”


 1. Tim20: WBMJ

  Ik denk dat hij het gaat doen met Noud.
  Over GTST: De verhaallijn zoals ie nu is, is oersaai.

 2. REM

  wat een ONZIN! je bent een acteur of je bent het niet! Een goede acteur kan alles spelen, en kan het geloofwaardig brengen!
  Vind dit echt zo stom dat ze daar vaag over gaan doen, zij ze bang dat ze dadelijk nog gevoelens gaan krijgen voor iemand van hetzelfde geslacht!

 3. Yves

  Ik snap wel dat ze niet getypecast ofzo willen worden maar ik vind zo’n reactie wel erg overdreven. En het is toch helemaal niet iets aparts, lieke! We leven niet meer in de jaren 50!

 4. Anoniem

  Laat me raden, Noud, Danny en Dex zijn naar de producent gegaan.
  En zoals REM al zegt, een acteur moet alles kunnen spelen, en persoonlijke dingen opzij kunnen zetten voor het werk

 5. Anoniem

  Reactie op Anonymous: Ik denk niet dat het Danny en Dex waren. Jan Kooijman en Emiel Sandtke hebben allebei al eens een homoseksueel karakter gespeeld. Er staat me zelf iets van bij dat Emiel zei blij te zijn met zo’n rol.

 6. Exclusief interview!

  We zullen zien!

 7. Redacteur

  zucht

 8. marciano

  dit slaat dus echt nergens op!

 9. Anoniem

  Reactie op REM:

  Een goede acteur moet ook nee kunnen zeggen. Of wil je zeggen dat een acteur ook geen nee mag zeggen om een nazi te spelen.

 10. ja hoor

  Grappig dat ze nu net gaan doen alsof het nieuw is dat er n homo als karakter in GTST zit. Of is een biseksueel (gespeeld door die jongen die het karakter van Geert Hoes overnam) die kust met een homoseksueel nu even voor het gemak vergeten?
  Allemaal publicitaire onzin. Volgend jaar brengen ze het nieuws dat er in GTST een roodharige transseksueel met een beugel als karakter wordt geïntroduceerd. “Nog nooit eerder vertoond”.

 11. Yorin

  Reactie op ja hoor:

  Was bijna Meta vergeten. :lol:

 12. ik weet niet zeker

  charlie was toch al eens omgedraaid met isabella, of heb ik het fout?

 13. Bart

  Wat een ongelofelijke bekrompenheid! Stelletje C-acteurtjes…

 14. Yorin

  Charlie en Sjors zou er ook wel hot uitzien.

 15. Yorin

  Reactie op Bart:

  Als hetero zoen je liever niet met mannen.

 16. Anoniem

  Reactie op Yorin: En als acteur verplaats je je in een ander persoon. En dan heb je ook nog eens de filmzoen waar geen tong aan te pas komt.

 17. Yorin

  Reactie op Anonymous:

  Als acteur hoef je niet alles te doen.

 18. Anoniem

  Reactie op Yorin: Natuurlijk hoeft een acteur niet alles te doen. Maar naar de producent stappen om toch even mede te delen dat je niet in een homo verhaallijn wil? Dat komt wel erg paniekerig over. Het lijkt me dat als de schrijvers je karakter die kant op willen laten gaan ze je echt wel eerst benaderen. Kun je alsnog weigeren.

 19. Erik

  Zo die lucas haha. zal mij benieuwen hoe nina & ludo hierop gaan reageren en ook jannine en maxime natuurlijk. haha naja opsich wel leuk zo’n verhaallijn.

 20. Chiel

  Als een Noud/Dex geen gay willen spelen en de schrijvers willen dat wél dan denk ik dat de spelers gewoon op kunnen stappen. Alsof ze de verhallijn zomaar even kunnen veranderen :lol:

 21. DP

  hij heet helemaal geen ferry Doedens maar neil hendriks!!!!!!!

 22. DP

  nee ik heb t fout het is dus een andere geworden, sorry tevroeg gereoppen ;)

 23. Kevin

  Emiel Sandtke is zeer zeker niet naar de producenten gestapt, want hij heeft ooit gezegd in een interview dat hij er geen probleem mee zou hebben moest hij een homoseksueel personage worden!

  Ik denk dat het Ruud Feltkamp en Jan Kooijman waren. Ruud omdat hij het niet heeft voor homo’s (heeft hij al meerdere keren laten merken) en Jan omdat hij al eens een homo heeft gespeeld en dat hij bang is om daardoor echt gezien te worden als homo.

  Eerlijk gezegd zie ik de toekomst voor Ferry Doedens niet zo rooskleurig (het is natuurlijk zien hoe je het bekijkt), want als hij zo’n ontvangst krijgt van zijn medeacteurs… Ferry valt trouwens zelf ook op jongens, dus als zijn collega’s daar ook een probleem mee hebben, dan gaat hij een sombere toekomst tegemoet op de set van GTST!

 24. Chiel

  Reactie op Kevin: Waar heeft ‘ie dat laten merken dan? Niet in de media neem ik aan… Lijkt me niet een heel handige uitspraak.

 25. Anoniem

  Wat een lompe speculaties. Jan heeft al acht jaar een vriendin, wat kan hem dat schelen? En als de acteurs een probleem met het spelen van een homoseksuele rol hebben wil dat niet zeggen dat ze Ferry niet mogen. Wat een onzin. Vrijwel alle acteurs die ooit in Gtst zaten noemen het een warm bad en een leuke groep.

 26. Puk

  Is dit een grapje of echt? Je weet het maar nooit met die grapjassen in H’sum. Voor het geval dat het echt is: raar is dat het in de theater en showbizwereld krioelt van de homo’s maar voor deze rol nemen ze dan een hetero. Beetje experimenteren met mensen bij de regie ofzo? Gelukkig volg ik het niet en zoeken ze het daar maar uit.

 27. Bart

  Reactie op Yorin:

  Moet je geen acteur worden ;) je speelt niet jezelf, maar een rol

 28. Puk

  Dus ‘typecasten’ blijkt alleen een hip woord.

 29. yossarian

  Typerende reactie van gansje Van Lexmond, die het in de eerste plaats van haar looks moet hebben, in de tweede plaats van haar tussen-de-schuifdeurenacteren & in de alerlaatste plaats van haar sociale en intellectuele vaardigheden.

 30. Anoniem

  Reactie op Kevin:
  Mensen hebben niet persee probelmen met homofielen maar met het zoenen met jongens dus das heel anders!

 31. TROEBEL.

  haha wel cool voor GTST.
  zal de verhaallijn leuker maken, en veel mensen vinden het denk ik toch wel interessant.

  k vind het wel slecht dat geeneen jongen uit gtst homo wil spelen,
  je bent toch acteur ofniet? je speelt een rol en niet jezelf.

 32. Kevin

  Reactie op Chiel: Op TMF zei Ruud dat hij nooit met een jongen zou kunnen kussen, ook niet voor zijn rol! Ik heb mij misschien verkeerd uitgedrukt, hij heeft misschien niets tegen homo’s, maar wel tegen het spelen ervan…

 33. Anoniem

  Zoals reeds eerder gemeld is komen er 2 nieuwe spelers in GTST.
  Een is Ferry en de andere is nog niet bekend gemaakt volgens mij.
  Dit zal het Homo paar gaan worden, of ze later met een van de andere iets gaan doen is nog de vraag.

  Over 2,5 week weten we het als het in gtst zit.

 34. Om te gieren

  Ohh en die gaan dan zoenen. Dat moet sociaal geaccepteerd worden dus GTST laat het zien. Heeft het gezwam en gekweel volgens hun toch nog een sociaal maatschappelijke functie. Mag ik even een teiltje? Ik vind zoenscenes zowiezo klef in films, getver, volgende scene graag.

 35. Anoniem

  en dan hebben we het nog niet eens over de lesbische relatie van Laura jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren geleden al in GTST dus zo nieuw is het niet in GTST

 36. Robbieboy

  Reactie op Chiel: In RTL boulevard heeft hij verteld bisexueel te zijn

 37. Campingzender6

  Reactie op Kevin:

  Nee hoor, vrouwen zijn dol op homo’s en er zit genoeg vrouwen in GTST hoor

 38. Ik ben het soms

  Ik vond ze altijd allemaal al redelijk nichterig in GTST. IS ook een beetje een nichtenserie

 39. Chiel

  Reactie op Robbieboy: Het ging over Ruud niet over Ferry :)

 40. !#Michael#!

  Wat ik zo tegen vind vallen is dat er gezecht word Ja, ONM had dit ook al. Als of ONM dit ooit geprobeerd heeft, en daar weer van afgestapt zijn … en dat GTST het wel even echt zal gaan doen!

  Goudkust had zo’n 10 (!) jaar geleden al een serieuze homorol omtrent Tim d’Harencourt (Michiel de Zeeuw) en Jeroen van Cloppenbrug (Koen Smit) … Een serieuze romantische verhaallijn tussen de homo Tim d’Harencourt en de bi Jeroen van Cloppenburg …

  En eerder al tussen Anton Verweijden (wie getrouwt was met soap Bitch Sylvia Verweijden) en Michiel van den Brink, Anton en Michiel hadden een romantisch verleden, hoewel Anton toch altijd met Sylvia getrouwt geweest was…

  Dus om nu te doen als of het allemaal zo nieuw is?! Goudkust heeft deze verhaallijnen al vertelt ruim voordat ATWT, ONM en GTST hier ook maar op een serieuze manier overtwijfelde!

  Leuk dat GTST nu echt een doorsnede van de samenleving gaat worden, maar doe nu niet net als of het nieuw is! Goudkust heeft dit gebied 10 jaar geleden al verkent!

 41. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Bij ONM was het ook niet de bedoeling, gewoon een gastrol. GTST komt nu met een vaste rol. Maar zoals jij al zegt was Goudkust de eerste :)

 42. David

  De over de top verhalen van soaps zijn natuurlijk nooit een doorsnede van de samenleving. Het is puur money money money waarom ze ermee aan de gang blijven. Je zag jaren geleden al scenes waarvan de vraag ‘wat zullen we nu weer eens verzinnen’ ervan af droop. Ze zijn compleet de weg kwijt en hebben het zelf niet door. De Bold had nog iets lachwekkends maar ook dat zie ik nooit meer.

 43. Robbieboy

  Reactie op Chiel: o, oke sorry haha

 44. Owen

  Reactie op David:

  Wacht maar tot Pamela de zus van Stephanie er in komt.

  Bold blijft gewoon de leukste soap…Schandalig hoe SBS ermee omgaat… ik volg het nu via internet.

  De serie is op dit moment ook leuker nu de Logans weer terug in de serie zijn. En Eric met Donna iss getrouwd.

 45. Robbieboy

  Reactie op Yorin: helemaal mee eens, dat dit voor sommige hetero acteurs moeilijk is om met een jongen te zoenen. Ik zou zelf ook nooit met een vrouw kunnen zoenen, al zou ik er 100 euro voor krijgen. dus kan me voorstellen dat een hetero ook niet met iemand van t zelfde geslacht zou kunnen zoenen

 46. David

  De kijkcijfers zeggen genoeg, het zullen weer eens geen blanke heren van middelbare leeftijd zijn die zich er intensief mee bemoeien. (niks beters te doen zeker) Zelfs domme huisvrouwen waar soaps toch voor bedoeld zijn, zetten de tv er niet meer voor aan.

 47. Kevin

  In plaats van te speculeren over de sfeer op de set zal ik er eens mijn eigen mening over geven:
  ikzelf ben ook homo en ik ben blij dat er eindelijk eens aandacht gaat aan worden gegeven in GTST met een vaste rol!
  Ik hoop nu gewoon dat ze het gaan volhouden en dat de kijkers er niet veel commentaar op gaan hebben!

 48. Mitchel

  Kevin doet duidelijk aan promoten hier. Mensen zijn op het gefantaseerde gezeik van soaps uitgekeken. Dat is toch duidelijk? Maar het zal ons nog wel jaren door de strot geduwd blijven al is het maar dat ze daar wat te doen moeten hebben.

 49. Chiel

  Reactie op Mitchel: Zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland kijken een soap op tv. Lijkt me niet dat we er op uitgekeken zijn.

 50. David

  Reactie op Kevin: In plaats van te speculeren over jouw geaardheid zal ik er ook eens mijn eigen mening over geven: jij bent een blanke hetero man van middelbare leeftijd die zich verveelt en zich dus maar met soaps gaat bemoeien. Veel herseninhoud heb je niet anders zou je wel iets interessanters gaan doen. Right?

 51. Tetje

  Reactie op David: En een geilig sensatie schoppertje is ie ook nog! Alles for the money!

 52. jen

  ben geen lesbische en zou als ik zou acteren ook liever niet willen zoenen met een andere vrouw….jaks….Ik vind dat je wel wat erover kan zeggen hoor. Genoeg anderen die er geen problemen mee hebben. Maar geef mijn portie maar aan fikkie….

 53. kaat

  Wat een onzin allemaal! Laten ze een voorbeeld nemen aan As the World Turns. Daar is een van de hoofdrolspelers (de zoon van Lily en Holden) homo. In de serie zie je de strijd van zowel de zoon als de ouders maar wordt het gegeven ook genormaliseerd. Ik denk dat je je niet genoeg kan bedenken wat de impact is van zo’n voorbeeld in een soap.
  Wij hebben onze mond altijd zo vol van tolerantie en vinden Amerika vaak te preuts. Nou…dat lijkt toch ook wel weer mee te vallen he?
  Voor heel veel jongeren is het gewoon goed om een homo of lesbienne in een soap te zien. En zo speciaal is het toch allemaal ook weer niet!? Kom op!
  Ludo verneukt alles en iedereeen, 3 vriendinnen willen een man vermoorden die de dochter van 1 van de dames verkracht heeft..etc etc…en dan gaan we ingewikkeld doen over een homo in de serie??? Hahaha!

 54. Pff

  Reactie op kaat: WIJ als kijker doen er niet ingewikkeld over dat er n homo in GTST gaat spelen. Het zijn de makers van GTST die er mee naar buiten komen en net doen alsof ze het nieuwste van het nieuwste hebben gevonden voor de gouden kijkcijfers.
  De homo wordt ingezet als kijkcijferstuntje. Heel erg fout.

 55. Erik

  Tjah of het om kijkcijfers gaat weet ik niet. maar wat me wel opvalt is sinds gtst weer een paar jaar gekregen heeft bij Rtl 4 tot 2011 dat de kijkcijfers weer inzakken. al kan ik het me wel voorstellen. de verhaallijn rondom maxime begint me aardig te vervelen.

 56. jip

  Ja, voor een heteroman is het moeilijk om met een jongen te zoenen.
  En ja, voor een homoman is het moeilijk om met een vrouw te zoenen.
  Maar voor wie dan ook is het moeilijk om met een willekeurige collega te zoenen.
  Had je maar geen acteur moeten worden.
  Leer een vak zou ik zeggen:)

  Het lijkt me trouwens ook vervelend om mensen te doden. Maar het spelen van een moordenaar, daar hoor je nooit acteurs over zeuren.
  En reken maar dat het zoenen van acteurs net zo nep is als het moorden.

 57. Joost

  Reactie op REM: Het heeft he-le-maal niks te maken met het wel of niet krijgen van gevoelens voor hetzelfde geslacht en of iemand vakbekwaam is of niet. Als acteur heb je het recht om aan te geven of er een situatie kan gaan ontstaan waarin het imago mogelijk kan gaan schaden van het karakter die de acteur speelt! Als dit het geval is kan zo’n acteur op langer termijn mogelijk zijn rol verliezen. REM, denk niet voor een ander. Laat die acteurs zelf beslissen of ze zich wel wel of niet willen inlaten met deze nieuwe situatie!

 58. lieke

  IK WEET NIET WAT ZE SLAP LOOPT TE LULLEN DIE LIEKE WANT ZIJ HEEFT VOORHEEN OOK BI SEXUEEL GESPEELD MET ISABELLA DUS NIKS ‘APARTS’ AAN ZOU ME NIKS VERBAZEN ALS DIE 2 BINNEKORT GAAN BEKKEN

  DENKEN JULLIE NIET ?haha

 59. Sebastiaan

  Reactie op lieke:

  Heb je nou het hele archief doorzocht om ons die flut mededingen te doen..

  even in jou taal
  DIT ARTIKEL IS ÉÉN JAAR OUD…

 60. Anoniem

  Reactie op lieke: Inderdaad, lekker vlot en zinvol om een reactie te plaatsen op een artikel van april 2009! DENK JE NIET? haha

 61. lieke

  WAT MAAKT HET NOU UIT WANEER ZE DAT ZEGT ZEGT HET TOCH??
  JULLIE ZIJN BLIJKBAAR OOK OP DE SITE DUS NIET LULLEN
  EN IK KWAM TOEVALLIG OP DEZE SITE

 62. mediaboer

  gefeliciteerd, een artikel van een jaar uit. MEt drukte over die boutserie die al 15 jaar geleden gestopt had moeten worden :lol:

 63. Anoniem

  Reactie op lieke: Wij komen hier terecht omdat we jouw reactie rechtsboven op de site onder “Laatste reacties” aanklikken. Dan valt op dat het een bericht van meer dan een jaar oud betreft. Volkomen zinloos, maar goed als jij er happy van wordt :lol:

 64. lieke

  jaa ik woord er heeel happy van wat jank je nou ik geef me mening net als iedereen boven mij dus stel je niet zo aan en reageer dan niet op m’n zinloze reactie .

 65. fronske

  Dat homo gedoe wordt zeer overdreven die gast is een dwingeland en maakt zich niet populair zoek een gewone home die normaal doet die Bing zou een mooie jonge zijn.
  Verder ik hoor gtst alleen mijn vrouw kijkt .
  Vervang dat dokters gezin maar weer en zet er een hardere lijn in met diefstal en inbraken en haal er wat aso s bij die wonen ook in een net dorp .
  En drugs en wiet moet er ook in en het aso buitenlands gedrag.
  Brutale meiden en jongens waar we zelf mee zijn opgescheept en die de maatschappij aantasten.
  Maak gtst echter niet overal wordt gezopen en gegeten in restaurants.
  Onwerkelijk lijkt het nu maar voor de buitenlanders is het net Nederland op zijn breedst . Iedereen in het oostblok denkt werkelijk dat het hier zo rijk aan toe gaat. grote huizen vette auto s en dik doenders G T S T maak eens een waar beeld van Nederland. En dan nog maar te zwijgen over die schitmuziek constant op de achtergrond mensen zijn vaak niet te verstaan.
  Ben geen liefhebber van dit programma maar ben ook in de kamer aanwezigen vind het een kleinzielige bedoening.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.