Zoon Jos Brink: ‘Persiflage Carlo Boszhard niet netjes’

Geplaatst op do 05 mrt 2009 om 10:00Foto: NCRVPaul van Ewijk, de zoon van Jos Brink, vindt het ondanks de toestemming van Jos’ partner Frank Sanders, nog steeds niet netjes dat Carlo Boszhard Jos Brink gaat imiteren voor De TV Kantine. Van Ewijk in De Telegraaf: “Diep in mijn hart vind ik het niet netjes. Vooral omdat Carlo heeft geroepen ’ik doe het nooit meer’. Maar ach, ik kom ook wel eens op dingen terug. Ik ben eigenlijk wel be- nieuwd hoe hij het gaat aanpakken. Een monoloog vanuit de hemel zou ik wel wansmakelijk vinden…

Van Ewijk vervolgt in de krant: “De imitatie was altijd zo karikaturaal dat Jos er in de verste verte niet op leek. Als Carlo denkt dat het nodig is voor de kijkcijfers… Ik weet alleen niet of de kijker het hem in dank afneemt. Ach, ik kan er niet wakker van liggen. Liever richt ik mij op de regie van de nieuwe tv-reeks van Zeg ’ns AAA.


25 Reacties op “Zoon Jos Brink: ‘Persiflage Carlo Boszhard niet netjes’”


 1. Vinc

  Ik zie het probleem niet. Bernhard, Hitler zijn allemaal mensen die na hun dood geimmiteerd zijn. Zo zijn het er vast nog wel een aantal.

 2. michel

  Ja ik kan ook wel maar, dan ligt het toch gevoelig als je de zoon van bent lijkt me ook.

 3. !#Michael#!

  Hij moet niet zeuren! Jos is al jaren geleden overleden! In een korte periode na het overlijden van Jos zou dit zeer zeker ongepast zijn!

  Maar nu? Nee, deze meneer moet niet zo zeuren! En kan die het niet aanzien? Zapt hij toch lekker naar een andere zender, keuze genoeg!

 4. michel

  bedoel: Ja het kan ook wel maar, dan ligt denk ik toch wat gevoelig als je de zoon van bent.

 5. Vinc

  het ligt zeker gevoelig, maar het is nogal egoistisch gebabbel wat deze man doet. Hij ligt er niet wakker van, Hij vindt het niet netjes hij is wel benieuwd erna….pffff

 6. The Jokers

  Waar maken mensen zich druk over zeg!!

 7. Lies

  Het was verstandiger geweest als RTL vantevoren even contact opgenomen had met deze meneer om zijn mening te peilen. Ik vind het eigenlijk ook niet zo netjes om iemand die dood is te persifleren.

 8. Lianne

  Wat is het probleem, Frank wist het, dus had hij het ook wel ff tegen Paul kunnen zeggen? Beetje jammer weer…

 9. Robin

  Aan de ene kant snap ik die zoon, maar aan de andere kant moet hij niet zo zeuren.

  En ik denk dat Carlo er wel respectvol mee om zal gaan.

 10. Anoniem

  Absoluut not done. Een overledene persifleren. Diegene kan zich toch nooit verweren. Een persiflage is niet alleen het nadoen, maar het beinvloed ook de manier waarop mensen tegen een gepersifleerd iemand aankijkt.
  Peter Jan Balkenende is een kinderachtig ventje dat ranja met een rietje drinkt en onder de plak zit bij zijn moeder. Verdonk komt regelrecht uit The Exorcist enz. Typeringen die meewegen in het (voor)oordeel van de massa over een karakter. Hou het wel fair en ga niet iemand nadoen omdat je het zo goed kunt.

 11. Vinc

  Sorry Anonymous, maar ik ben het niet met je eens. Wanneer je de objectiviteit niet kunt houden bij een satirisch programma, dan gaat t natuurlijk idd fout. Maar er zijn zat Nederlanders die dat wel kunnen, dus het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Bovendien zal de overleden persoon er geen last van hebben hoe mensen wel of niet tegen hem aankijken.

 12. Hans

  Onzin Carlo heeft toestemming gevraagd dus waar gaat dit over …had hij de buurvrouw van Jos ook moeten bellen?Of zijn zus zijn kapper…Frank toch dat het goed was?

 13. Appie

  Satire en natuurlijk zal het bij sommigen gevoelig liggen, maar daar moeten ze maar tegen kunnen, zo zwaar is het ook alllemaal niet hoor….

 14. Matt

  Als je van Frank Sanders toestemming hebt dan is het idd helemaal prima. Het is toch netjes voorgelegd.
  Hij kan er de grap van inzien en hij deelt echt wel de mening van Jos. Die twee waren toch niet voor niets getrouwd.
  Dusssssssss !
  En ja Carlo heeft wel gelijk: je kunt niet tot aan de buurvrouw aan toe gaan bellen om te vragen of het misschien bezwaren oplevert.

 15. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Jaren geleden? Anderhalf jaar…

 16. Anoniem

  Ben benieuwd of jullie er ook allemaal zo over denken als het je eigen overleden vader betreft die geïmmiteerd wordt door Carlo.

 17. Chiel

  Q: Hij moet niet zeuren! Jos is al jaren geleden overleden! In een korte periode na het overlijden van Jos zou dit zeer zeker ongepast zijn! Maar nu? Nee, deze meneer moet niet zo zeuren!

  Wát! Hij moet niet zeuren? Het is wel zijn ‘zoon’ hoor. Lijkt me ook niet heel fijn als mijn pa werd nagedaan en ik ermee geconfronteerd zou worden… En 1,5 jaar IS een korte periode!

 18. Erwin

  Alles wat RTL zegt en doet, is GOED !!!!!!!

 19. Anoniem

  Ja leven RTL dat zijn de verlossers. Dankzij RTL staat Nederland op de culturele wereldkaart.

 20. Jim Brink

  Als broer van Jos zijnde, heb ook geen enkel bezwaar dat Carlo hem immiteert. Ik vraag mij wel af of het net zo geestig wordt als in het verleden. De meeste onderwerpen zijn al aan de orde geweest, zodat ’t toch een beetje herkauwen wordt voor Carlo en de kijkers. Overigens had Jos wel waardering voor wat Carlo deed. Ik wens hem in ieder geval inspiratie en succes toe.

 21. alex donkers

  Carlo zou eens moeten zoeken naar wat leuk is aan zichzelf. Kijken of het lukt om leuk te zijn zonder iemand na te doen. Hij is een soort collage van andere presentatoren en komieken. Zonde, want hij heeft best een goede timing en presence.

 22. ad kritische kijker

  Carlo is weer de weg kwijt. Maar dat is geregeld zo. Als je geen smaak hebt dan maak je smakeloze programma’s en grappen. Dit overjarige kind blijft maar zooi uitbraken. Zonde van de zentijd.

 23. Mark

  Jos zelf vond het geweldig als Carlo hem nadeed en moest er ook om lachen. Wat loopt die gast te zeuren. Ja het is je vader ja maar kom op zeg. Carlo doet hem geweldig na en is helemaal niet respectloos. Carlo doet Jos al jaren en jaren na. Jos vond het altijd geweldig en nu zal zn zoon even gaan zitten zeuren. Had dat dat jaren geleden ook gedaan. Als je weet dat je vader het altijd geweldig vond waarom hier dan zo’n probleem van maken. Jos vond het altijd een eer. NOU DAN!!!!

 24. Carlos

  Reactie op ad kritische kijker: Wie is hier de weg kwijt…..

 25. Marielle

  Ik vond de persiflage erg goed. Heb er ook erg om moeten lachen. Hoe ik Jos me herinner van tv had hij dit ook erg geestig gevonden. Als kind hoor je te weten hoe je vader in het leven staat of stond. Als ik dit zo lees denk ik niet dat hij zijn vader zo goed kende.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.