VPRO: ‘Probleem dat Van Koningsbrugge overal te zien is’

Foto: Anne TimmerJeroen van Koningsbrugge maakt het succesvolle Draadstaal voor de VPRO, maar figureert tegelijkertijd in tal van andere programma’s zoals Ik Hou Van Holland en Tussen De Oren. De VPRO ziet hierin een probleem. “Dat is een probleem. We hebben het er natuurlijk over gehad“, zegt scheidend directeur Peter Schrurs in De Volkskrant. “Maar Van Koningsbrugge heeft al die ruimte nodig, en de tijd waarin Koot en Bie voor 100 procent voor de VPRO kozen, is inmiddels wel voorbij.

Toch is Peter Schrurs buitengewoon enthousiast over Draadstaal. “Draadstaal is heel erg VPRO. Lang niet alles is leuk, maar het is heel eigen.

De scheidend directeur kijkt terug op een mooie carrière bij de VPRO. Al heeft hij wel eens iets uit zijn handen laten glippen. “Iedereen weet dat Keuringsdienst van Waarde gemaakt wordt door twee jongens van ons vroegere Waskracht. Ze keren bij ons terug met de Slag om Brussel, over Europese zaken. We hadden hen nooit moeten laten lopen. Ik weet niet hoe lang die Keuringdienst nog meekan, maar zeker in begin was het sterk.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen