‘Nevenactiviteiten omroepen schaden programmering’

Foto: EODe tijd dat de Publieke Omroep alleen radio en tv maakt is voorbij. Omroepbaas Henk Hagoort is echter niet te spreken over nieuwe  nevenactiviteiten van de omroepen. “Zo kun je nu bij UPC een aflevering van ’t Schaep met de 5 Pooten bestellen en heeft de VARA de rechten van Zeg ’ns AAA verkocht aan RTL 4“, vertelde Hagoort in het weekeinde in De Telegraaf. “Ik denk dat beide voorbeel- den onze programmering schaden en dat wij daar geen goedkeuring voor zou- den hebben gegeven.”

Commerciële partijen hebben kritiek op nevenactiviteiten van de publieke omroepen. “Die kritiek is deels terecht. Het internet moeten we vooral gebruiken om onze audiovisuele content te verspreiden. Denk aan Uitzending Gemist en themakanalen. Je moet niet het web op vanwege het web en ik kan me goed voorstellen dat bijvoorbeeld kranten bij sommige sites denken ’kan het een onsje minder?’

Henk Hagoort vervolgt in de krant: “Omroepverenigingen die zich op gebied van gedrukte media begeven worden streng gecontroleerd. Zo mocht de KRO geen geld steken in Maria en dat blad heeft zich op de vrije markt niet weten te handhaven. Dat bewijst dat de regels hun werk doen. En sinds 1 januari heeft de raad van bestuur meer macht wat het beoordelen van nevenactiviteiten betreft.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen