Peter van der Vorst recht tegenover Ivo Niehe in première

Het nieuwe tv-programma Van der Vorst Ziet Sterren waarin Peter van der Vorst een breed scala aan gasten interviewt, gaat vanavond recht tegenover de TV Show van Ivo Niehe in première. Toch mikt hij niet op hetzelfde publiek. “Ivo is inmiddels voor een wat ouder publiek“, vertelt Van der Vorst in De Wereld Draait Door. “Het is een wat trager programma. Als je naar de kijkcijfers kijkt: er kijken vooral oudere mensen naar. Ik maak het voor RTL 4, dus moeten er ook wat jong- ere mensen naar kijken.

Peter van der Vorst vindt de vergelijking met Ivo Niehe langzamerhand een beetje vervelend worden. “Het is ook helemaal niet de TV Show op Reis. Het is een heel ander programma. De enige overeenkomst is dat ik ook beroemdheden interview, maar dat doe ik zo op mijn manier met een ander tempo. Eigenlijk ben ik de afgelopen weken alleen maar aan het uitleggen waarin ik van Ivo Niehe verschil.

Toch ziet Van der Vorst Niehe als een voorbeeld. “Ik vind het razend knap hoe Ivo op zijn manier een verhaal kan vertellen. De manier waarop hij warmte creëert in een interview en mensen toch los weet te krijgen. Ik heb daar altijd bewondering voor en kijk met plezier naar zijn items. Het is een instituut.”

Van der Vorst en Niehe vissen in dezelfde vijver qua gasten. “Ik ga maandag Meryl Streep interviewen. Het was even spannend of ze naar Ivo of naar mij zou gaan. Het is zo dat je maar vijf minuten krijgt met Meryl Streep. Voor mij is het iets van: ik ga het toch maar doen en kijken wat ik eruit kan halen. Ivo doet dat al niet meer.

Ze hebben elkaar onlangs ontmoet. “Ik ben hem tegen gekomen en toen riep hij: ‘Niet te succesvol worden, hè, concurrent’. Dat vond ik wel aardig van hem.”

Van der Vorst Ziet Sterren is het droomprogramma voor de presentator. “Het is een droom voor mij om dit programma te mogen maken. Eindelijk heeft RTL gezegd: ‘Ga je gang. Maak het negen keer’. Ik heb het programma zelf bedacht en zelf verkocht. Ik zou het zelf gaan produceren, maar ze wilden het op zo’n korte termijn hebben. Ik vroeg toen aan Paul de Leeuw of we het samen zouden doen. En hij heeft ook een meerwaarde geleverd. Ik leg door hem meer mijn mening in de interviews.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen