Georgina Verbaan: ‘Nu meer evenwicht in ’t Schaep’

Georgina Verbaan had in de remake van ’t Schaep met de Vijf Pooten in 2006 nog een bescheiden rol, maar in opvolger ’t Vrije Schaep groeit haar rol van Lena als personage Arie haar op de Wallen achter het raam ziet. Vanavond begint ’t Vrije Schaep op Nederland 1. “Ik ben blij dat mijn rol uitgediept is“, vertelt Georgina aan Veronica Magazine. “De serie is er volgens mij wat evenwichtiger door geworden. Eerst was-ie duidelijk op drie personen gebaseerd, nu zijn er negen uitgebreide typetjes.

De nieuwe serie speelt zich af op de camping, vertelt Georgina in Mikro Gids. “Het was hartje zomer en bloedheet in de studio, ook door alle lampen die de hele dag op ons stonden te branden. En dan in die hitte met z’n allen spelen. Net als op de camping.

Schrijver Frank Houtappels heeft de serie om de liedjes heen geschreven. In Televizier vertelt hij: “Meestal ging het zo dat ik per se een bepaald liedje in de serie wilde en daarna bedacht welk verhaal ik daar omheen zou maken. Ik Ben Gelukkig Zonder Jou van Conny Vandenbos móest er van mij in. Het gevolg was dat een van de personages een huwelijkscrisis zou moeten krijgen. Jenny Arean was de meest voor de hand liggende. Alleen bij Terug Naar De Kust is het niet gelukt. Die wilde ik er heel graag in, maar de tekst klopte niet met de personages.

’t Vrije Schaep start vanavond om 21.15 uur, na de Palingsoap, op Nederland 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen