Annechien Steenhuizen nieuwe presentator Journaal op 3

Foto: NOS/ Hans Peter van VelthovenAnnechien Steenhuizen gaat het team van NOS Journaal op 3 versterken. Ze wordt één van de drie vaste presentato- ren van het speciaal voor Nederland 3 gemaakte Journaal. Annechien neemt de plaats in van Margriet Wesselink, die onlangs bij de NOS vertrok. Steenhuizen treedt op 1 februari in dienst en zal vanaf maart gaan presenteren. “Ik vind het NOS Journaal op 3 stoer en eigentijds. Het brengt eigenzinnig nieuws, met vaak net een andere insteek dan de andere Journaals“, vertelt ze.

Annechien (31) startte in 1999, na afronding van een opleiding journalistiek, haar loopbaan als redacteur bij RTL, waar ze voor de programma’s RTL 5 in het Land en RTL Nieuwsmagazine werkte. In 2002 stapte ze over naar RTV Utrecht. In 2008 werkte ze vervolgens een aantal maanden als ‘Jakhals’ bij de gelijknamige rubriek in het VARA-programma ‘De Wereld Draait Door”. Daarna ging ze als freelancer aan de slag. Haar freelance-werk gaat ze nu voor drie dagen per week combineren met de presentatie van het NOS Journaal op 3. Een baan waar ze erg naar uitkijkt.

Wat mij ook trekt is de combinatie van presenteren, redactiewerk en zelf items monteren. Kortom, een veelzijdige functie waarin ik mijn journalistieke creativiteit zeker kwijt kan.

Annechien wordt een van de drie vaste presentatoren van het NOS Journaal op 3. Haar collega’s zijn Eva Jinek en Herman van der Zandt. Het drietal zal de presentatie wisselend verzorgen. René van Brakel is de vaste inval-presentator van het NOS Journaal op 3. Van Brakel is daarnaast presentator bij NOS Radio.

Het NOS Journaal op 3, gestart op 8 januari 2007, is afgestemd op de doelgroep van Nederland 3. Het onderscheidt zich van andere NOS Journaal-bulletins in decor, presentatie, graphics, muziek, tempo, montages en onderwerpkeuze en sluit daarin aan bij het profiel van Nederland 3, dat een platform wil zijn voor ‘eigenzinnigheid’ en ‘vernieuwing’.  Het NOS Journaal op 3 is op werkdagen te zien rond de klok van 23.00 uur. Daarnaast kent het dit Journaal ook twee korte, 60 seconden, versies die om 19.20 en 20.20 uur wordt uitgezonden.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen