Anita Witzier: ‘Commotie om TV Moment onbegrijpelijk’

Foto: Roland J. ReijndersAnita Witzier kan de commotie rondom de verkiezing van Het TV Moment van het Jaar afgelopen zaterdag niet begrijpen. Een fragment van Paul de Leeuw won, maar de kijkers snapten weinig van de redenatie die juryvoorzitter Witzier gaf. “Dat is nou weer zo typisch. Ik heb erna uitvoerig een argumentatie gegeven. Iedereen valt over het tussenzinnetje, wat absoluut niet serieus bedoeld was. Als er mensen zijn die het wel als zodanig opvatten, dan zegt het meer iets over die mensen.”

Veel mensen vonden dat Peter R. de Vries had moeten winnen. Toch won Mooi Weer De Leeuw. “Weet je wat zo grappig is? Dat het publiek dat vindt“, zegt Witzier op Radio 538. “En als wij met dezelfde conclusie komen, dan is het publiek er niet mee eens. Is dat niet vreemd? Ik vind het opvallend dat het publiek dan commentaar heeft, terwijl ze het zelf gekozen hebben.”

Anita Witzier snapt niets van de commotie. “Ik zat met een aantal mannen in de jury die heus wel van wanten weten. Ik had zelf persoonlijk een andere nummer één, maar die zat niet eens in de top-drie. Het gaat om de vrouw met de moskee. Die zat er niet in, dus wij moesten het hier mee doen. Het Joran-fragment heeft belang gehad, maar dat was niet het criterium. Fragment van het jaar could be anything. Ik denk wel dat wat Chris Buur zei, dat we klaar zijn met negatief en ranzigheid. Het fragment van Mooi Weer De Leeuw gaat verder dan alleen maar een vrolijk fragment. Paul behandelt iedereen op exact dezelfde manier. Dat is zó geëmancipeerd.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen