René Froger: ‘Jammer dat Gerard Joling niet meer belt’

René Froger vindt het jammer dat vriend en televisiecollega Gerard Joling geen contact meer met hem opneemt. Dat zei René Froger zondag in het programma Life & Cooking (RTL4). Gerard besloot vorige maand de Toppers te verlaten en de uitnodiging van de NOS om naar het Songfestival te gaan naast zich neer te leggen. René zegt: “Ik heb me volgens mij keurig netjes opgesteld. Ik heb me helemaal nergens mee bemoeid. Ik denk dat ik wel tien of twaalf sms’en heb gestuurd van: bel me.

Volgens René gaat het niet om het zakelijke aspect. “Ik heb er een week bijna niet van geslapen. Op dat moment vind ik de Toppers helemaal niet zo belangrijk. Het gaat om de vriendschap. Ik ken Joling uit 1982, nog voor de Soundmixshow.

René heeft Gerard ruim een maand niet gesproken. Op de vraag wat René het eerst zou zeggen als hij Gerard tegen zou komen, antwoord René: “Of hij nog geld genoeg heeft om een telefoontje te plegen. Ik heb hem nooit meer gesproken. Ik heb hem 600 keer gesms’t.”

Van ruzie is geen sprake, zegt René. “Ik ben heel verdrietig. Ik heb nooit geen ruzie met Gerard Joling gehad. Ik heb geen ruzie met Gordon. Ik zat er altijd tussen. De beslissing om de Toppers te verlaten is aan hem. Dat hij er geen zin in heeft, maakt mij niet gek veel uit. Ik kan het me voorstellen. Maar we zijn al jaren gabbertjes.

Waarom Gerard geen contact meer opneemt met René is onduidelijk. “Het bekende vluchtgedrag, hè“, zegt Henny Huisman. René: “Ik ben bang dat Geer gewoon bang is om mij te bellen.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen