Freek de Jonge: ‘Peter R. de Vries gaat over lijken’ (upd)

Freek de Jonge heeft vrijdagavond in Pauw & Witteman ruzie gemaakt met misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Cabaretier De Jonge vindt het “weerzin- wekkend” dat De Vries een tv-reportage maakt over personen als Joran van der Sloot. “Jij doet je voor als iemand die wat voor een mens wil betekenen“, riep Freek de Jonge. “Je gaat gewoon over lijken. Het interesseert je geen fluit. Je wil een programmaatje maken en nog een keer een trofeetje omhoog houden. Het is gewoon misselijk.”

Volgens Freek de Jonge mag Peter R. de Vries hier geen televisie van maken. “Ik vind het weerzinwekkend allemaal. Het is al heel erg dat Joran zoiets doet, maar om daar dan weer amusement van te gaan maken. Dat is disgusting. Journalistiek? Je ziet toch hoe ver het gaat. Waarom is er dan geen vrouw die undercover de Thaise hoer gaat spelen en dan dat zaakje verder op lost? Dat verhaal van met je Emmy-Award boven je hoofd staan en dan de vrouw van een meisje dat vermoord is. Dat is volgens mij een tragedie, en geen amusement. Ik vind het niets. Dit is de media. Mensen willen het graag kijken. Absoluut beneden alle peil.

Peter R. de Vries snapt niets van de aanval. “Moet ik hier nog serieus op ingaan of heeft hij zichzelf genoeg gediskwalificeerd?” Later: “Dit is mijn werk als misdaadverslaggever. Zijn awareness ervan bevindt zich op een buitengewoon laag niveau. Dit is hoe het werkt in de journalistiek.”

Freek de Jonge: “Ik zou zeggen: stel je in verbinding met justitie en dan is het aan hen om het op te lossen. Om daar televisie van te maken… Bovendien bemoei je je alleen maar met ongevaarlijke criminelen, want je bent natuurlijk ook als de dood dat je een keer een kogel door je kop krijgt. Dus het is heel simpel: je komt met een kleine kruimeldief aan.”

De Vries: “Je vergist je in zoveel. Je weet helemaal niet waar je het over hebt, man!”

Update Door een technisch probleem werden sommige reacties op dit artikel ter moderatie vastgehouden. De betreffende reacties zijn nu alsnog gepubliceerd. Het probleem is inmiddels verholpen. Excuses voor het ongemak.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen