‘RTL 4 beleeft heel mooie seizoensstart’

RTL 4 heeft een ‘hele mooie’ seizoensstart achter de rug. Gedurende de eerste week van september behaalde de familiezender een marktaandeel van 17,3 procent in de doelgroep. Dat laat een zegsman van RTL vandaag weten. “Herrie aan de horizon, Het Moment Van de Waarheid en De Naakte Waarheid beleefden afgelopen week hun première en werden direct goed ontvangen, terwijl Uitstel Van Executie en Het Zesde Zintuig: Plaats Delict een mooie tweede week hadden“, zegt hij.

De afgelopen twee weken zijn de vaste waarden zoals RTL Boulevard en GTST teruggekeerd en veel nieuwe programma’s gingen van start bij de familiezender. “Steeg RTL 4 de eerste week van het nieuwe seizoen (25 t/m 31 augustus) naar een zenderaandeel in de eigen doelgroep Boodschappers 20 – 49 jaar van 14,9 procent, in de tweede week (1 t/m 7 september) kwam dit percentage zelfs uit op 17,3 procent.”

Million Dollar Wedding trok met de tweede aflevering volgens de zegsman meer kijkers uit de RTL 4-doelgroep. “De nieuwe reeks van ‘Gooische Vrouwen’ en de film ‘The Da Vinci Code’ trokken allebei 1,3 miljoen kijkers. Voor de komende week staat onder meer nog de WK-kwalificatiewedstrijd Macedonië – Nederland op het programma bij RTL 4.”

RTL Nederland is in de tweede week eveneens doorgegroeid, zowel ten opzichte van de eerste week als ten opzichte van de concurrentie. “De gezamenlijke RTL-zenders groeiden de eerste week uit naar een zenderaandeel in de doelgroep 20 – 49 jaar van 31,9 procent, de afgelopen week steeg dit percentage door naar 32,1 procent. In dezelfde periode zagen de concurrenten hun gezamenlijke zenderaandeel in de doelgroep 20 – 49 jaar dalen: de SBS Groep van 30,6 naar 29,7 procent en de Publieke Omroepen van 24,3 naar 23,5 procent.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen