NOS tevreden met aantal kijkers Paralympische Spelen

Het dagelijkse, actuele magazine over de Paralympische Spelen, dat de NOS de afgelopen tien dagen in de vooravond op Nederland 2 uitzond, heeft gemiddeld 309.000 kijkers per avond getrokken. Algemeen directeur Gerard Dielessen van de NOS is “zeer tevreden met deze hoeveelheid kijkers“, die behoorlijk boven zijn verwachting ligt. “De NOS is voorafgaand aan deze Spelen uitgegaan van een gemiddeld aantal kijkers van 200.000 per avond. Met een piek van maximaal 300.000.

De meest bekeken uitzending was op maandag 8 september met gemiddeld 427.000 kijkers, direct gevolgd door de uitzending van zaterdag 13 september met gemiddeld 425.000 kijkers. Dielessen: “Als ik nu het eindresultaat zie, ben ik daarover zeer te spreken. Het is een enorme opsteker voor de paralympische sport, die deze aandacht van de NOS verdient. Op basis hiervan gaan we zeker nadenken op welke wijze we over vier jaar nog meer aandacht kunnen besteden aan de Paralympische Spelen, niet alleen op televisie maar bijvoorbeeld ook in de vorm van live streaming op internet.

De afdeling NOS Projecten maakte tussen maandag 8 en woensdag 17 september vanuit Peking het dagelijkse magazine, dat zich vooral richtte op de prestaties van de Nederlandse sporters. Maar ook voor andere sporters en zaken rondom de Paralympische Spelen was ruim aandacht. ‘NOS: Paralympische Spelen’ gepresenteerd door Rik van de Westelaken en Froukje Jansen, was dagelijks te zien rond de klok van 19.30 uur op Nederland 2. Daarnaast besteedde ook NOS Sport en NOS Nieuws in de reguliere programma’s aandacht aan de sportieve prestaties op de Paralympische Spelen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen