287.000 kijkers voor Restauratie


De kijkcijfers van donderdag 18 september 2008 (SKO)

Restauratie (AVRO, Ned2, 19:25) – Het nieuwe seizoen van het programma Restauratie ging donderdagavond met 287.000 kijkers (madl: 6.4%) van start. Ook tijdens de nieuwe reeks stelt de Bankgiroloterij een miljoen beschikbaar voor de restauratie van in verval geraakt object. Architectuurexpert Karel Loeff werkt mee aan de televisieserie: “Het is televisie voor een breed publiek, dus er moeten leuke verhalen te vertellen zijn over de aangemelde panden of andere aangemelde objecten.

Karel Loeff vindt het doel van Restauratie mooi. “De noodzaak om in actie te komen wordt steeds dringender. Het gaat om de toekomst van onze geschiedenis“, meent Loeff, die als directeur van Heemschut dagelijks in de weer is met de bescherming van ons culturele erfgoed. “Iedereen moet zich realiseren dat elk jaar uitstel van restauratie 15 procent meer kost en dat wat gesloopt wordt nooit meer terugkomt.

Help Mijn Man Heeft Een Hobby (RTL4, 20:31) – John Williams vindt het goed als mannen een hobby hebben, “maar zover doordraaien dat je partner er last van heeft, gaat te ver“. Over zijn vriendin Priscilla, met wie hij al elf jaar samen is: “Ik zou er zelf niet aan moeten denken om haar verdriet te doen. Je moet toch kiezen voor je toekomst met iemand samen, vind ik. Maar ik onderschat beslist niet wat wij van de mannen vragen. Hun hobby is hun kindje. Eigenlijk zeggen wij: geef maar hier, dan amputeren wij een arm of een been. Hoe bizar sommige hobby’s ook zijn, ik zal het niet veroordelen. Want ik doe zelf namelijk aan Krav Maga…” Krav Maga is een verdedigingssport. “Tijdens de lessen ga je de straat op om in dagelijkse situaties, zoals geld pinnen of auto rijden, te leren hoe je een aanval kunt afweren of verijdelen.” Help Mijn Man Heeft Een Hobby werd donderdag door 879.000 kijkers (madl: 14.5%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Reinout Oerlemans gelooft nog in het succes van Million Dollar Wedding. Hij laat zich niet uit het veld slaan door de kelderende kijkcijfers van het door hem geproduceerde trouwprogramma. “Het is duidelijk dat we vals gestart zijn“, verklaarde hij in RTL Boulevard, dat 746.000 kijkers (madl: 19.0%) trok. “Maar schouders eronder en we gaan ervoor vechten. We gaan zaterdag een heel mooi programma laten zien.” De door Wendy van Dijk gepresenteerde show waarin koppels strijden om de bruiloft van hun dromen, ging eind vorige maand van start. De laatste show scoorde 400.000 kijkers. “Ik vond dat ik erbij moet zijn. Voor Wendy en het team. En het is fijn om hier even op de vloer te staan om de boel scherp te krijgen“, legde hij uit.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen