Henkjan Smits: ‘SBS wordt populairder dan RTL’

Presentator Henkjan Smits gelooft dat SBS 6 het komende seizoen populairder dan ooit wordt. Hij gelooft in de kracht van het commerciële televisiestation. Dat laat Henkjan Smits weten in het Algemeen Dagblad. “Het seizoen 2008/2009 wordt mooi omdat ik denk dat SBS6 over RTL heengaat qua populariteit“, zegt Henkjan. “Onze troeven? Een heel duidelijke eigen handtekening. SBS heeft zich losgeweekt van dat volkse en is nu een familiezender, waar RTL juist dat volkse aan het opzoeken is.

Volgens Henkjan Smits wordt RTL platter. “Die gaat meer voor de plattere programma’s, zoals uitzendingen vanaf de camping. Kortom: een verschuiving in profielen. Ik geloof in die pitbullmentaliteit van SBS. Zo van: dit gaan we doen en dat gaan we doen en vervolgens niet meer omkijken. Gewoon gaan.

Originele dingen als Holland’s got talent en De nieuwe Uri Geller werden tegenover kijkcijferkanonnen Wendy van Dijk en Paul de Leeuw gezet. We gingen lachend over onze doelstellingenheen. Ook nu ben ik niet bang voor wat er tegenover Het beste idee en Popstars staat. Want je moet geloven in eigen kracht.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen