Thérèse Boer: ‘Docusoap ziet er puur uit’

Jonnie en Thérèse Boer zijn vanaf vanavond te zien in de nieuwe docusoap ‘Pure Passie’ op RTL 4. Ze runnen driesterren restaurant de Librije, nog een restaurant, een winkel en een gezin en daar komt nu een klassehotel bij. In Pure Passie is te zien hoe het dit echtpaar vergaat bij de totstandkoming van hun nieuwste aanwinst. Thérèse is blij met het eindresultaat. “Het is eigenlijk een soort docusoap van het ontstaan van het hotel, wat wij anderhalve maand geleden hebben geopend.

Thérèse Boer is enthousiast over de docusoap Pure Passie. “Zij hebben ons eigenlijk gewoon een beetje op de voet gevolgd hoe zich dat ontwikkeld heeft. Voor de rest gewoon leuke dingen die we eromheen doen, zoals eten bij een collega. Ook zijn we naar Hong Kong geweest, waar we een diner moesten verzorgen. Daar hebben ze een leuke serie van gemaakt. We hebben zeker wat beelden gezien. Daar hebben we ook om gevraagd. Voor ons is het allemaal nieuw. Je weet niet of het goed overkomt op televisie, maar het ziet er puur uit. We hebben weinig dingen veranderd. We hopen maar dat mensen het ook leuk vinden om te kijken.”

Op een van de mooiste locaties in Zwolle is het hotel met restaurant en kookatelier gerealiseerd. Het Spinhuis was een oude vrouwengevangenis die van boven naar beneden moest worden verbouwd. Vanaf de sloop tot aan de opening zijn de vorderingen, de frustraties en de mijlpalen te zien. Thérèse in Televizier: “We hebben ons restaurant De Librije nu vijftien jaar en dat gaat erg goed. Het was onze droom om onze gasten naast lekker eten en drinken een geweldige slaapplek te bieden. Het ultieme verwennen. Alle kamers hebben een eigen gezicht en stralen klasse uit.

Het ‘imperium’ begon in 1996 met De Librije. De drie Michelinsterren die het restaurant inmiddels heeft, waren nooit een doel op zich. Thérèse: “Jonnie was 27 jaar en ik 21 jaar toen we De Librije overnamen. Het was een heftige tijd, waarin we alles zelf deden en dag en nacht werkten. Hoewel we nog steeds zestien uur per dag maken, geven we nu veel meer uit handen. We hebben, met het hotel erbij, 120 mensen in dienst.

In vier afleveringen van Pure Passie wordt de kijker meegenomen in het leven van dit horecagezin, hun gastronomische belevenissen en hun dagelijkse beslommeringen. Een leven dat volledig in het teken staat van koken en gastvrijheid. Pure Passie wordt uitgezonden om 21.30 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen