Spectaculair Amerikaans format Wipeout bij RTL 5

Geplaatst op vr 08 aug 2008 om 18:34

Binnenkort komt RTL 5 met de Nederlandse versie van de “zinderende spelshow” ‘Wipeout’. Dit programma, dat in Amerika al een regelrechte tv-hit is, staat bol van actie en zorgt ervoor dat de kandidaten tot het uiterste gaan. Dat meldt een zegsvrouw van RTL 5 vandaag. “De geselecteerde thrillseekers strijden tegen elkaar én tegen de klok op een duizelingwekkende hindernisbaan die alleen maar spectaculaire uitdagingen presenteert“, vertelt de woordvoerster van RTL.

Het parcours bevindt zich in Argentinië en staat garant voor ‘apekooien to the extreme’. Het draait allemaal om pure spierkracht, lef, actie, grenzen verleggen, doorzetten én natuurlijk om de fenomenale uitglijders.”

‘Wipeout’ zorgt zonder twijfel voor een adrenaline-boost. “Kijken op zich is al een uitdaging, maar meedoen nog veel meer. Deelnemers strijden om een leuk geldbedrag en om de eer. Nederlandse kandidaten die dit avontuur in Argentinië zelf willen beleven, kunnen zich opgeven via wipeout@rtl.nl.”

Sinds het succes in Amerika, staan veel landen in de rij om hun eigen versie van deze spelshow op tv te brengen. “RTL 5 heeft dit succesvolle format in handen en Nederland is daarmee het zeventiende land waar ‘Wipeout’ te zien zal zijn.”
62 Reacties op “Spectaculair Amerikaans format Wipeout bij RTL 5”


 1. Elm

  Leuk :D

 2. Anoniem

  Dit gaat een groot succes worden denk ik
  Dadelijk haalt RTL 5 RTL 4 nog in qua kijkers

  wie gaat het eigenlijk presenteren??????????????????

 3. Anoniem

  Waarom RTL5? Dit lijkt me eerder een RTL4 programma. Maar dit zal vast wel op de donderdagavond komen, ipv So you think you can dance als dat afgelopen is.

 4. Anoniem

  http://www.ad.nl/cultuur/2512635/RTL_5_komt_met_Wipe_Out.html

  DIT WORDT MEGA

 5. Anoniem

  Beetje het oude Way of Life wat de TROS vroeger uitzond, dat was ook geweldig om te zien, ikzit al klaar!!!!

 6. Anoniem

  Haha dat youtube filmpje, ziet er echt lachen uit!

 7. frank

  hee
  ik heb de site gezien en er staat Nergens dat RTL 5 het gaat uitzenden.
  het is wel een echt RTL 5 programma.
  maar als het een succes wordt dan gaat het 2de seizoen denk ik voor 100% naar RTL 4.

  Groetjes frank

 8. Anoniem

  Ik vind het idd meer een RTL4-programma, voor op de zaterdag- of zondagavond met iemand als carlo boszhardt als presentator. Maar hoe dan ook, een leuke formule. De youtubefilmpjes waren erg grappig, ik denk dat dit wel een succes gaat worden!

 9. Mart

  Oh nee he, weer zo een.
  Waarom altijd in het weekend, doordeweeks helemaal niet van dit soort spelshows. Bij rtl5 op de donderdagavond. En mogen ze zich bedenken bij rtl en het op rtl4 zetten dan kan de woensdagavond hiermee verbetert worden.

 10. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Ik heb de hele serie in Amerika gezien en ik vind het juist meer een RTL 5 programma. De kandidaten zijn meer het publiek van RTL 5 en ook en commentaar past meer bij RTL 5.
  Ben echt benieuwd wie het hier gaan presenteren.

 11. Anoniem

  http://www.youtube.com/watch?v=H82oVFBbuTg

  Net een computergame!

 12. Bernie

  omg! Dat is echt brilliant. Ik lachte me altijd kapot om de filmpjes op youtube van de japanse versies _O_

 13. Brian

  Waarom in Argentinie? Dat is toch ontzettend duur om te maken. Al die mensen die je er heen moet vliegen…

 14. Marcel

  Wat dacht je, de hele set staat daar klaar op een paar hectaren. Crew, decor, alles is klaar voor gebruik! Alleen je presentatoren en een groep deelnemers gaan ernaar toe. Paar weken draaien achter elkaar en je hebt een serie. Gaan natuurlijk drie presentatoren, waarschijnlijk Beau (als een van de twee commentator-presentatoren) en een standup-comedien/cabaretier (vanwege het snelle grappen maken) en een van de jonge meiden, Renate Verbaan ofzo als snelle reporter. Zou leuk zijn als Bridget dit deed, maar geloof ik niet in vanwege de baby.

 15. Anoniem

  Reactie op Marcel:

  Renate krijgt ook een baby, die zal het dan ook wel niet worden. Dus dan blijft Nikkie Plessen over. De rol van die reporter ter plekke is trouwens erg klein, dus wie die rol heeft maakt mij niets uit.

 16. Timo

  Reactie op Brian: Juist niet, het is juist goedkoper want de hele set hoeft niet gebouwd te worden. En de productiefaciliteiten zijn al aanwezig. Het enige wat RTL nu mee naar NL neemt is het ruwe beeldmateriaal en ze moeten het alleen nog editen en klaar om 5 uit te zenden. Channel Nine in Australië die de show in het najaar daar op de buis brengt gaat de show ook opnemen in Argentinie. Het zal misschien wel een deal zijn met Endemol om 1 parcours te bieden waar verschillende landen hun show kunnen opnemen. Was ook het geval met Fear Factor in Zuid-Afrika(???) toendertijd op Veronica met Fabienne de Vries (moet ook weer is een nieuw programma op tv krijgen).

  Reactie op Anoniem: Dit is echt geen RTL4 show, het mag dan wel voor de hele familie potientieel vermaak bieden, maar het is een jongerenshow en niemand wil een 60-jarige over zo’n parcours zien waggelen of tijdens de wipeout-zone net 2 cm omhoog zien springen. Het is een fris programma met gewoon 60 min pure leedvermaak. Dus RTL5!!!

 17. Timo

  En als je deze youtbue vid ( http://www.ad.nl/cultuur/2512635/RTL_5_komt_met_Wipe_Out.html ) kijkt, dan is het overduidelijk een RTL5 show.

 18. Craig

  Reactie op Anoniem:

  Hoezo RTL4?

  Moet RTL5 alleen maar films en series gaan uitzenden op primetime ofzo?

 19. David (2)

  Prima dat ze RTL5 ook een ‘nederlandse’ boost willen geven. Zo is het niet enkel een usa-film en -seriezender. Met de nieuwe vooravond, en dit inderdaad waarschijnlijk op de donderdagavond na So You Think… gaat RTL5 een sterke speler worden denk ik.

 20. James

  RTL4/5, whatever. Dit zou wel eens een onverwachte hit kunnen worden. Het is weer eens wat anders dan anders. RTL4 mag wel oppassen…

 21. Thomas2

  Leuk! Leuk! Leuk! De filmpjes zien er echt hilarisch uit op internet.

  Zou toch mooi zijn als dit programma een hit voor RTL 5 wordt.

 22. Anoniem

  RTL5 wordt MEGA!!!! Mooie tweede brede zender straks naast RTL4! RTL5 gaat scoren!

 23. K

  Rock Nation / So You Think You Can Dance / 24 / America’s Next Top Model / Wie Is De Chef? / Echt Gooische Meisjes / Prison Break / Hoe Word Ik Mama In Amsterdam-Zuid? / Can’t Buy Me Love / Expeditie Robinson : NEED I SAY MORE

 24. Anoniem

  Ja RTL 5 wordt echt een top zender
  Jammer dat ze geen vervanger hebben voor Jenssen op de late avond

 25. anoniem

  Wat een overdreven gedoe allemaal zeg. Rock nation is nergens een hit en wordt gepresenteerd door Dennis Wening van MTV, succes! WIpe Out is twee keer leuk en dan steeds hetzelfde en door Nikki komt het ook niet tot een hoger plan. Cant buy me love, soort Paradise Hotel/ Temptation Island, ook allemaal al gestorven. Hoe word ik mama, who cares! So you think you can dance met succesnummer Elize! Top hoor. Prison Break , ingezakt als een pudding! Ik weet niet waar het enthousiasme vandaan komt! Maar verwacht er niet teveel van!

 26. Belg

  in vlaanderen komt het op vtm.

 27. ©hiel

  Reactie op anoniem: Inderdaad, al denk ik dat Wipe out écht een groot succes KAN worden. En Hoe word ik… is een hele leuke grappige reeks (maar scoort inderdaad niet).

 28. Anoniem

  Waarom RTL4 ipv RTL5? Misschien omdat bijna alle Nederlandse producties van RTL5 vorig seizoen geflopt zijn? Dus ze mogen al die nieuwe RTL5 programma’s dan wel goed promoten, anders vrees ik het ergste.

 29. Timo

  Reactie op Anoniem: RTL moet eindelijk is met blllboards en andere alternative vormen van advertising aan de slag, want met on-air promo’s kom je niet ver als de kijkcijfer-levels zoveel lager zijn dan IN het tv-seizoen. Net zoals ik nog geen 1 promo of promotiecampagne voor So you think you can dance heb gezien. Je werd helemaal dood gegooid met de auditie-promo voor SYTYCD, maar nu helemaal niks terwijl het al over 3 weken begint.

  Reactie op K: RTL5 heeft een goed schema in het najaar, maar der is een maar. Het zal nog steeds van een paar (nieuwe) shows afhangen of die slagen of RTL5 de 4de zender van NL blijft/wordt in absolute kijkers. Can;t buy me love, Wie is de Chef? op 5 tegenover RTL Boulevard, SYTYCD, 4de seizoen Prison break, ER. En aangezien het 7de seizoen van 24 pas weer in Januari 2009 in de US begint, verwacht ik het niet voor februari op RTL5 en dat zou al snel zijn voor 5 begrippen. Want de enige US show waar ze heel dicht op de US zaten was met Prison break in het 2de en 3de seizoen. En daarnaast is 24 pas in het 6de seizoen een redelik scorende show voor 5 geworden, nadat het op de zondag na de 1 miljoen-plus scorende shwos CSI: (r) en Bones stond op zondag. En dat is ages ago.
  En ik weet eigenlijk niet hoeveelste RTL5 is in hun core demo 20-34. Iemand enig idee???

  Promoten, promoten, promoten. Dat is de key naast kwaliteit programma’s afleveren om het najaar van 4 en 5 te laten slagen.

 30. Craig

  Ja RTL moet meer aan buiten reclame doen doen ze ook bijna nooit.

 31. rem

  Ik heb het op youtube gezien en ziet er egt gaaf bij! egt een rtl5 programma:P
  dit is een mooi programma wat om half 8 uitgezonden zou kunnen worde..:P
  dagelijks..:P dat lijkt me egt vet..:P maar dat zal wel te duur zijn..:P
  of elke vrijdag avond!

 32. Puk

  Reactie op anoniem: Dat enthousiasme komt van de afdeling promotie,zo doet SBS het ook. Jaap Kooiman trouwens ook. Van mij mogen ze, maar ik ga niet naar alles zitten kijken.

 33. Bas

  Reactie op anoniem: Beetje zwartgallige kijk op de nieuwe programmering. Het is natuurlijk allemaal niet zeker of het succesvol gaat worden maar net zo onzeker is de kans dat het flopt. Dat gezegd vind ik Wipe Out goed passen bij de doelgroep en gevoel van de zender. RTL5 heeft een solide basis aan bestaande successen dus is het heel belangrijk dat ze dit jaar veel experimenteren met nieuw product. Als van de 5 nieuwe shows er 1 succesvol is dan is je doel al bereikt. Veel mensen snappen niet dat meer dan 80% flopt. En dat dit heel normaal is.

 34. JaJa

  Wie gaat het voor Nederland presenteren? Dick Passchier? Wel leuk, dat Zeskamp weer terugkomt, ha ha :-)

  Maar even serieus: leuk concept, denk dat het wel kan werken.

 35. Marije

  Jaaaah, gaaf!

  Ik wil meedoen! Zelfs als het zonder camera’s en ergens in Friesland werd opgenomen, zou ik nog mee willen doen. Mijn aanmeldingsformulier is inmiddels de deur uit…

 36. Funkystyl3

  Z3kKk3rs …, ik ga mee

  Ik wil mee !!!!!!!!!!!!!

  Ben gek op uitdagingen daar Leef ik Voor
  Heb de Ballen Omte DOEn
  Fight till I go Down Nomurci

  Grtz

 37. bas

  ik heb ook wel zin in een uitdaging.. ben er klaar voor..

 38. Nieki Kkleine Staarman

  Dit is waar ik altijd van gedroomd heb.
  Ik wil meedoen.
  De adrenaline stroomt nu al.
  Ik ben er klaar voor mijn koffer is al gepakt.

 39. Tv Addict

  Top programma op ABC!! Ook geinig om dikke mensen en oudere mannen over die baan te zien gaan. Mag ook wel eens, ben dat tienerspul op tv wel zat. Zeker als ze niet kunnen zingen of dansen…

 40. nathalie

  haha,
  hoorde vandaag dat een vriendin mij hiervoor heeft opgegeven..
  Vind het wel tof ;)
  ben benieuwd..

 41. crashdummiester

  yeah!
  dinsdag auditie!
  ik wil naar argentienie spelletje spelen!
  filmpjes zien er echt mega vet uit!

 42. Bakkie

  Waaw, super, ik ga ook naar de screening vanavond, ben benieuwd, maar ik heb er ongaaf veel zin in!

 43. suazi

  Ik heb me donderdag aangemeld, maar nog geen reactie gehad. Kan iemand me vertellen hoeveel dagen na de inschrijving je bericht hebt gehad? Kan ook iemand een schatting maken over hoeveel inschrijvingen we het ongeveer hebben?

 44. micele

  ik weet niet of mijn reactie nog zin heeft, maar alle rondes zijn al geweest.
  Ik mag in aflevering 1 naar argentinie!!
  als je nu nog geen reactie hebt gehad mag je niet mee.

 45. Wipeouter

  Micele,

  Pure onzin wat je daar schijft. De mensen worden deze week ingelicht als je word gebeld mag je door als je mail krijgt gaat het niet door. Het kost heel erg veel planning om 100 mensen in die weken naar Argentinie te krijgen……………. dus mensen die de screening hebben gehad, heb geduld,..,,,,,,,,,,,,

 46. Niek

  Waarom parcour helemaal in Argentinië, anders had ik wel mee gedaan.

 47. brenda

  leuk spel hoor waneer komt jalou

 48. yossarian

  Jammer. Het idee is leuk maar de uitvoering is matig. Het hele programma wordt de nke om gedraaid door het aartsflauwe en voorspelbare commentaar van die twee zogenaamde cabaretiers. Het had zoveel beter en leuker kunnen zijn. Nu zullen veel kijkers na de eerste aflevering afhaken, waaronder ondergetekende.

 49. Svenzo

  Het programma is naar mijn mening gewoon te goedkoop qua uitstraling. Een soort zeskamp voor volwassenen. Yvonne heeft leuke tekstjes geschreven en leuke casting gedaan.. toch mis ik op één of andere manier iets.

 50. Anoniem

  wat een stomme commentators, naja Dennis gaat nog wel maar die andere..

 51. Pieter

  Geachte Wipeout,

  Ik hoorde van iemand dat dit programma gespeelt wordt in Argentinië, ik kon mijn oren niet geloven, het is toch van de zotte, om 100 mensen naar Argentinië te vliegen en ze binnen een paar minuten op hun bek laat gaan in het water en dan weer naar huis te sturen, dan heb ik de ploeg van RTL nog niet mee gerekend!
  Laat de mensen hier door de modder kruipen en geef ze dan 20 miel mee naar huis!
  Er is een crissis, maar die zit bij RTL meer in de planning dan in de financiën!!!!!

  Met vriendelijke groet,
  een stom verbaaste kijker.

  p.s. Als ik naar de omgeving kijk, had het net zo goed Lutjebroek kunnen zijn!

 52. Jedidja

  geweldig komt er ook nog iets voor kinderen maar dat minder zwaar:P

 53. Captain Jack Sparrow

  Reactie op Pieter:

  Ben je nou dom of doe je dom?

  Wipeout komt in meerdere landen op TV wat denk je dat goedkoper is? In elk land zo’n hindernisbaan aanleggen of gewoon 1 maken en elk land daar opnames laten maken.

 54. Chiel

  Reactie op Captain Jack Sparrow: Alsof iemand die niet met tv bezig is dat bedenkt.

  Opvallend dat dat spel in Way of life gewoon hetzelfde was (vanmiddag bij Life and cooking)

 55. shot

  ik vind het een enorm bruut programma. Leedvermaak!!

 56. meester michiel

  ik ga zeker meedoen! ook al moet ik naar argentinie hahahaha
  namens de leerlingen

 57. hoii:).

  uhm.. hoi :) .

  ik heb een beetje een lijpe vraag :$, als je iemand wilt opgeven..moet je dan ook vragen beantwoorden ?;$..

  doei.

 58. A chanani

  ik zou me voor het programma wipe out op wil geven

 59. ozzy

  ik wil mee doen… :) wie weet hoe ik me aan moet melden

 60. anne kj

  ik wil mee doen maar ik weet niet hoe dat moet en hoe oud je moet zijn want ik ben zelf 10 want ik ben er erg fan van en ik vind de nederlandse versie het leukst en ik vond de aflevering waar dennis opgepakt werd door de bewaking het leukst en het kometaar wat hun geven vind ik het leukst iets wat een van hun heeft gezegt was ooooooooo wat is het leker rustig zeg en trouwens ik vond het leuker dat ze hem stil zete het beeld en dat ze bv er een rondje er om zette bv bij de gideratuurmuur een mep in de ballen alteid fun met hun en is een keer werd onthuld dat denis een leesklupje heeft en ik kijk de her haalingen hoor

 61. anne kj

  Reactie op hoii:).: ik vint het het helemaal niet lijp je bent wie je benten denk niet dant je niet cool bent je bent en blijft voor je zelf cool en wat je vrinden zegen bv bij een spoorweg overgang als je vrinden zeggen je kan er nog over maar de boomen zijn omlaag doe het dan ABSOLUUT NIET want dan is de kans grood dat je er onder ligt de film knal rood gezien zoja dat is allemaal onzin dat meisje had dan dood moeten zijn dus geloof en info filmpje soms niet

 62. wejo

  Reactie op A chanani:

  Kneus dat je bent let op je kind ga voor je kind

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.