Familiezender RTL 4 pakt uit: ‘Steeds duidelijke avonden’

Familiezender RTL 4 pakt dit najaar uit met veel shows en nieuwe Nederlandse tv-series. Zo zijn onder meer X Factor en Ik Hou Van Holland te zien. Dat laat een zegsvrouw van RTL 4 weten. Wendy van Dijk presenteert het nieuwe Million Dollar Wedding, waarvan veel verwacht wordt. “De rijke zaterdagavondhistorie met toonaangevend familie-entertainment zoals Idols, Dancing with the Stars en Ik Hou Van Holland wordt voortgezet met Million Dollar Wedding, de grote klapper van het nieuwe seizoen.

Amusement op zaterdag

Wendy van Dijk begeleidt de landelijke zoektocht naar het droompaar van Nederland, een afvalrace waar ruim vierduizend koppels zich voor hebben aangemeld en die uitmondt in een droomhuwelijk live bij RTL 4. Wendy van Dijk: “Ik heb er ongelofelijk veel zin in. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel aanmeldingen zijn. Hoe leuk dat heel Nederland zijn droompaar kan zien trouwen. Het is een programma naar mijn hart, want de liefde moet gevierd worden.

Maar ook ‘Ik Hou Van Holland’ en ‘X FACTOR’ keren komend seizoen prime time terug op zaterdagavond. Met ‘Het Moment Van De Waarheid’ heeft Robert ten Brink een nieuwe grote late zaterdagavondshow in handen. De master of suspense onderwerpt kandidaten ten overstaan van hun geliefden aan zeer persoonlijke vragen.

Ook op de andere dagen in de week weet de kijker wat hij en zij kan verwachten, vertelt de zegsvrouw. “RTL 4 is de zender met duidelijke avonden.”

Maandag, dinsdag en woensdag

Maandagavond is serie-avond, met àltijd nieuwe afleveringen van Crime Scene Investigation, CSI: New York en Bones. Dinsdag is van oudsher wonen & lifestyle. “TV Makelaar en Bouwval Gezocht geven al gestalte aan deze avond, die komend seizoen verder wordt uitgebouwd met de nieuwe, Nederlandse formats Uitstel van Executie met Martijn Krabbé en Herrie aan de Horizon met Herman den Blijker.”

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 4, is enthousiast over de nieuwe dinsdagavond. “Met Herrie aan de Horizon vernieuwt zowel Herman den Blijker als RTL 4 haar succesvolle kookslot op de dinsdagavond. In nog geen drie jaar tijd heeft Herman zeven verschillende kook/realityprogramma’s tot een succes weten te maken. Met Herrie aan de Horizon zetten we die traditie voort : vernieuwen binnen een vertrouwde omgeving. De arena, deze keer de Middelandse Zee en de prachtige cruiseschepen MS Rotterdam en MS Eurodam, zorgen voor mooie beelden.

Op woensdagavond gaat RTL 4 zich meer op de vrouwelijke kijker richten. “Nieuw op deze avond is De Naakte Waarheid, de Nederlandse versie van het gewaardeerde How To Look Good Naked met Daphne Deckers en Robert Pino, gevolgd door de meeslepende Britse serie Superdik – Superdun. Ook maken Marja & Liny komend najaar op de woensdag hun comeback met De Schoonmaakdiva Van Nederland.”

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

‘Hulp bieden’ en spiritualiteit zijn de twee thema’s van de sterke donderdagavond. “Na de wanhopige vrouwen van zeer matige klussers geholpen te hebben, gaat John Williams nu verder met ‘Help, Mijn Man Heeft Een Hobby’. ‘Het Zesde Zintuig’ spitst zich met de toevoeging ‘Plaats Delict’ vooral toe op het helpen bij onopgeloste misdrijven. Ook Derek Ogilvie en Char komen hier terug op hun avond.

De vrijdag wordt filmavond, met blockbusters zoals ‘The Da Vinci Code’, ‘Miami Vice’ en films uit de populaire ‘Lord of the Rings’-reeks. Op zaterdag zijn de shows van Wendy van Dijk, Robert ten Brink, Martijn Krabbé en Linda de Mol te zien.

Op zondag sluit RTL 4 af met amusement en drama. “Het sfeervolle Life & Cooking rolt nu tot 19.30 uur de huiskamer in, gevolgd door een update van het RTL Nieuws. In de veranderde Achmea Kennisquiz spelen het komend najaar de jongens tegen de meisjes en Nicolette van Dam gaat deze meer competitieve opzet leiden. Het langverwachte vierde seizoen van de Nederlandse topserie Gooische Vrouwen start begin september en wordt daarna opgevolgd door het succesvolle Ik Wed Dat Ik Het Kan. Later op de avond is het aan Martijn Krabbé, die in de geheel nieuwe spelshow ‘Postcode Loterij: Wat Schat Je’ zeer uiteenlopende zaken laat inschatten door inwoners van twee verschillende woonwijken. ‘Postcode Loterij: Miljoenenjacht’ komt na afloop daarvan terug op vertrouwde tijdstip.

Special events en de vertrouwde vooravond

Tussen de heldere avonden is er bij RTL 4 ook plaats voor speciale events. Daar vallen de uitwedstrijden van het Nederlands elftal onder. “De kwalificatie voor het WK 2010 in Zuid-Afrika houdt tenslotte heel Nederland en dus ook de hele familie bezig. Tevens is er extra ruimte in de programmering voor Marco Borsato’s nieuwste project ‘Wit Licht’ en hét familiemoment van het jaar, Kerst met onder andere een ‘All You Need Is Love’-special en het Kerstcircus).”

De vooravond van RTL 4 blijft elke dag actueel. “‘Editie NL’ trapt af met aansprekend en herkenbaar nieuws uit de samenleving. Daarna neemt het scherpe ‘RTL Boulevard’ (met Winston Gerschtanowitz als het nieuwe vaste gezicht) het stokje over op het gebied van showbizz, royalty, crime en lifestyle. Het ‘grote’ nieuws komt vervolgens van het immer alerte en betrouwbare RTL Nieuws en de vooravond is compleet met ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, waarin komend seizoen nieuwe, spraakmakende ontwikkelingen gaan plaatsvinden. En hoe vergaat het de nieuwe familie Huygens in Neerlands langstlopende soap?

Kortom, familiezender RTL 4 gaat met zeer gevarieerde en vernieuwende programma’s verdeeld over herkenbare avonden het nieuwe tv-seizoen in.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen