Boudewijn van Schaik: ‘RTL 7 versterkt aanbod’

Mannenzender RTL 7 versterkt dit najaar het aanbod van films, reality, series en sport. Het nieuwe programma ‘Ice Road Truckers’ is in het najaar voor het eerst te zien op het televisiestation. Dat vertelt programmadirecteur Boudewijn van Schaik van RTL 7. “Ice Road Truckers past naadloos binnen de mannelijke programmering van RTL 7. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Engeland en Australië is het programma een enorm succes. Het is rauwe reality“, vertelt Van Schaik.

‘Ice Road Truckers’ speelt zich af in het noorden van Canada. Daar rijden ruige truckers met gevaar over bevroren meren om mijnwerkers te bevoorraden. De dreiging dat een trucker vijftig meter onder het ijs verdwijnt is continu. “Het is rauwe reality waar de spanning van afdruipt. Echte televisie voor echte mannen.”

Het ‘rauwe’ Ice Road Truckers wordt dit najaar onderdeel van de nieuwe maandagavond van RTL 7, een avond waarop de mannenzender van Nederland letterlijk en figuurlijk gas geeft. Medio oktober start daar het nieuwe autoprogramma van RTL 7, dat wekelijks vanuit de studio het laatste automotive-nieuws en -trivia op een scherpe en gevatte manier brengt. “RTL 7 versterkt zijn aanbod van films, reality, series en sport en is daarmee de zender voor de echte man. Wij praten tegen mannen zoals mannen tegen mannen praten. Zonder opsmuk, op een no nonsense manier.

Op werkdagen blijft RTL Z de kijker overdag op de hoogte houden van het laatste nieuws. “Als de werkdag er op zit, is het vanaf 18.00 uur tijd voor de broodnodige ontspanning met vertrouwde successen als ‘The A-Team’ en ‘Knight Rider’. Een gespierde vooravond, voor mannen, door mannen.”

Van dinsdag tot en met donderdag zijn prime time ‘mannenfilms’ te zien. “Echte mannen als Will Smith, Arnold Schwarzenegger, Antonio Banderas, Colin Farrell en Jamie Foxx bedienen de liefhebber van actie, comedy, science fiction en oorlogsfilms op maat. Bloed, zweet en tranen spatten van het scherm, met krachtige titels als ‘Bad Boys’, ‘End Of Days’, ‘The Legend Of Zorro’, ‘Alexander’ en ‘Jarhead’.”

Na de dubbele filmslots op dinsdag, woensdag en donderdag introduceert RTL 7 op vrijdagavond zijn serieavond met de actieserie The Unit. “Na The Unit is het tijd voor het duistere ‘Killer Instinct’, waarin detectives van het San Francisco Police Department uit alle macht proberen de meest bizarre moordzaken op te lossen. De week wordt afgesloten met ‘Kelsey Grammer Presents: The Sketch Show’, waarin Kelsey Grammer (bekend van ‘Cheers’ en ‘Frazier’) zorgt voor een gulle lach.”

RTL 7 sluit van maandag tot en met zaterdag af met de uitzendingen van ‘RTL Poker’, waarin de bekendste poker faces van de wereld tegen elkaar strijden.

Topvoetbal is en blijft een belangrijke pijler in de programmering van RTL 7, met de UEFA Supercup, de Jupiler League (elke vrijdag), Jong Oranje en de UEFA Cup. “Ook de duels uit de KNVB-beker zijn te zien bij RTL 7. Zo staan eind september de verrichtingen van de topclubs Ajax, Feyenoord en PSV centraal.

In het weekend verruilt RTL 7 het voetbal voor de autoraces. RTL GP doet gedurende het jaar verslag van een surplus aan toonaangevende gemotoriseerde sport met de Formule 1, Moto GP, Dakar, Le Mans, DTM, WTCC, Superbikes en de Red Bull Air Race. “Een programmering vol adrenaline en testosteron: dat zijn de kenmerken van de mannenzender RTL 7.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen