Antoinette Hertsenberg: ‘Bedrijven bang voor me’

Foto: Leendert JansenAntoinette Hertsenberg ontkent dat ze macht heeft, maar als ze met haar ploeg van Radar haar opwachting maakt in een bedrijf, dan heerst er wel een zekere spanning. Volgens Antoinette is men soms zelfs bang. “Ja. Dat merk je, want dan zijn ze zenuwachtig en er lopen veel voorlichters omheen. Die maken altijd een hoop drukte om niets. Je ziet dat mensen nerveus zijn. Het grappige is: de vragen die ik stel, kun je natuurlijk zelf verzinnen. Die zijn helemaal niet zo briljant“, vertelt Antoinette.

Antoinette snapt wel waarom haar opwachting huivering opwekt. In Knevel & Van den Brink: “Ik weet waar het over gaat. Ik doe de eindredactie van het programma.”

TROS Radar doet nu een oproep voor mensen die problemen hebben met de iPhone. ‘TROS Radar gaat iPhone slopen’, kopt GeenStijl. Antoinette: “Haha. We gaan ze wel bellen binnenkort. De nieuwe iPhone, de 3G, heeft veel klachten. Dan gaan we altijd kijken wat we ermee kunnen. Je merkt heel snel of er op een oproep wel of niet gereageerd wordt.”

Macht heeft ze niet, vindt Antoinette. “Ik niet, haha. Ik denk wel dat omdat er zo verschrikkelijk veel mensen naar Radar kijken, dat we heel veel invloed hebben. Daar kunnen we wat mee. Of je dat macht moet noemen, weet ik niet. Het is wel een grote verantwoordelijkheid.”

Het is niet haar doel om een bedrijf kapot te maken. “We kiezen niet voor een bedrijf om kapot te maken. We kijken naar wat er binnenkomt of wat we zelf verzinnen. Als wij het idee hebben dat er iets mis is, of dat niet rechtvaardig is, dan gaan we het uitzoeken. Als het zo erg is als we dachten, maken we er een onderwerp van.”

De woekerpolis is een belangrijke zaak voor Radar. Dit seizoen besteedde Antoinette er veel aandacht aan. “Zelfs de verslaggever bij Radar die de woekerpolisaffaire helemaal gedaan heeft, kwam er onlangs achter dat hij er één had. Het komt echt in de beste kringen voor. Hij had er nadrukkelijk naar gevraagd. Het is verstopt in een heel erg ingewikkeld gemaakt product.”

Antoinette zit tot 2014 bij de TROS. Een carrière in de politiek zit er dus niet in. “Ik heb nooit uitgesloten dat ik naar Den Haag ging. Mensen vragen altijd aan mij of ik in de politiek wil. Ik sluit dat niet uit. Waarom zou ik dat uitsluiten? Maar het is geen diepe wens van mij.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen