Chazia Mourali stopt met Achmea Kennisquiz (update)

Chazia Mourali presenteert niet langer de Achmea Kennisquiz op RTL4. Ze wordt in het nieuwe seizoen, dat op 17 augustus begint, vervangen door de veel jongere Nicolette van Dam. Dat heeft een zegsvrouw van RTL vandaag laten weten. De televisiequiz krijgt een nieuwe opzet en daar hoort volgens de zender een nieuwe presentatrice bij. “Nicolette staat dichter bij jongeren, terwijl Chazia er toch meer boven stond.” Nicolette is blij: “Ik weet zeker dat het een leuke sfeer wordt in de studio.

Het zesde seizoen van de Achmea Kennisquiz wordt ingeluid met vernieuwing. Vanaf zondag 17 augustus presenteert Nicolette van Dam de quiz voor brugklassers die nu competitiever is. In dertien afleveringen van de Achmea Kennisquiz draait het nog steeds om brugklassers die aan de tand worden gevoeld over hun algemene kennis en ook nu strijden de spelers per provincie uiteindelijk in de grote finale om een carrièrefonds van maximaal 250.000 euro. “Maar daarmee houdt de vergelijking met het vorige seizoen op.”

In de nieuwe opzet strijden jongens en meisjes tegen elkaar. “In elke aflevering nemen drie jongens het op tegen drie meisjes. Het is echter niet alleen een gevecht tussen de teams, ook onderling woedt een strijd. Na enkele rondes vallen per team spelers af, net zolang tot er twee finalisten over zijn: één jongen en één meisje. En zelfs de ouders van deze twee kandidaten spelen een misschien wel cruciale rol in de finale. De winnaar wint niet alleen een prijs, maar plaatst zich ook voor de Grande Finale aan het einde van de reeks.”

Nicolette van Dam: “Ik vind het een enorme uitdaging om zo’n gevestigd programma als de ‘Achmea Kennisquiz’ te mogen presenteren. Ik sta verstelt van de kennis van de “youngsters”. Ik weet zeker dat het een leuke sfeer wordt in de studio.

De Achmea Kennisquiz is vanaf zondag 17 augustus wekelijks tussen 19.30 en 20.30 uur te zien op RTL 4. Het RTL Nieuws verhuist dan opnieuw naar RTL 7.

Update 12.35 uur – RTL 4 heeft een verkeerde aanvangstijd gecommuniceerd. De Achmea Kennisquiz wordt om 20.00 uur uitgezonden (en niet om 19.30 uur). Het RTL Nieuws blijft daarmee op zondag gewoon bij RTL 4 te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen