Nikkie Plessen met serie over overmatig drankgebruik

TMF komt in september met een programma waarin jongeren tussen de 16 en 20 jaar worden gewezen op het feit dat overmatig drankgebruik niet cool is. Nikkie Plessen bezoekt in het programma, dat in samenwerking met Bacardi Nederland gemaakt wordt, jong- eren die een gezellige avond uit hebben verpest door overmatig drankgebruik. “TMF weet als jongerenzender als geen ander wat er speelt onder jongeren en hoe je die moet bereiken“, zegt Menno Wagenaar van TMF.

In dit programma zal VJ Nikkie Plessen, drie maanden lang iedere week, jongeren bezoeken die een gezellige avond uit of een leuk feestje hebben verpest door overmatig alcoholgebruik. Nikkie geeft deze jongere de kans om hiervoor zijn of haar excuses aan te bieden.

Menno Wagenaar, VP Head of MTV & TMF: “Fun hebben is voor jongeren een doel op zich waarbij uitgaan een van de belangrijkste manieren is om dit te doen. Daarbij wordt ook alcohol genuttigd, echter net als Bacardi vinden wij het van groot belang dat jongeren zich realiseren dat overmatig alcoholgebruik uncool is en slecht voor hun gezondheid. Wij zullen dit op zijn TMF’s produceren, dus zeker niet belerend maar op een voor jongeren relevante en entertainende wijze.”

Anne Marie Touw, Social Responsibility & Corporate Communications Bacardi Nederland: “Bacardi maakt net als de overheid onderscheid tussen verantwoord alcoholgebruik – dat in een positieve levensstijl past – en alcoholmisbruik, dat moet worden bestreden. En ziet het als haar verantwoordelijkheid om consumenten, waaronder ook jongeren boven de 16, te informeren over verantwoorde – matige – alcoholconsumptie.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen