BNN haalt format-expert Frank Ash naar Nederland

BNN haalt BBC’s Frank Ash naar Nederland voor een masterclass in for- matontwikkeling. Zondag 1 juni nodigt BNN geïnteresseerde producenten, om- roepbobo’s, formatontwikkelaars, pro- grammamakers en andere tv-coryfeeën uit om aanwezig te zijn bij de openbare masterclass in filmtheater Rialto in Amsterdam. Dat laat BNN vandaag weten. Aan de hand van voorbeelden uit shows als The Apprentice (foto) zal Ash ingaan op de mythes en de realiteit van formatontwikkeling.

In zijn masterclass How to Build a Format Show geeft Ash een kijkje in de tv-keuken: van het eerste idee tot het uiteindelijk aan de man brengen van een programma-concept. Zijn unieke kijk op tv-formats maakt Ash volgens BNN tot een must see voor iedereen die bij de televisie werkt. Aan de hand van voorbeelden uit shows zoals The Apprentice, Who Do You Think You Are, Kill it, Cook it, Eat it en Baby Borrowers, zal Ash ingaan op de mythes én de realiteit van formatontwikkeling.

Een zegsvrouw van BNN ligt toe: “Frank Ash, creatief consultant bij BBC Training and Development, staat in de internationale tv-wereld bekend als een meester in de techniek van het bedenken, ontwikkelen en pitchen van een tv-format. Hij werkt als regisseur, (serie) producer en creatief adviseur ondermeer voor televisieprogramma’s zoals Human Mind, Battlefield Britain and Galapagos.”

Naast de openbare masterclass op 1 juni geeft Ash op 2, 3 en 4 de uitgebreide training Development Workshop voor vijftien presentatoren en programmamakers van BNN. De masterclass en de training organiseert BNN in samenwerking met het Binger Filmlab.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen