Gordon tegenover Gerard Joling: ‘Battle of the Bitches’

Deze avond moet Gordon met Singing Bee (RTL4) opboksen tegen zijn collega Gerard Joling, die de goed bekeken talentenjacht Holland’s Got Talent (SBS6) presenteert. Singing Bee heeft het voordeel dat zij voorafgegaan wordt door Robert ten Brinks succesformat All You Need Is Love; Gerard trok vorige week al bijna anderhalf miljoen kijkers. “Het gaat dus een battle of the bitches worden!“, roept Gordon. En: “Ik denk dat de taart groot genoeg is om iedereen een stuk ervan te geven.

Gordon spreekt over The Battle of the Bitches. “Maar ik heb hem gewoon gefeliciteerd met zijn 1,4 miljoen kijkers van afgelopen vrijdag, hoor“, zegt hij in De Volkskrant. “Ik denk alleen wel dat Nederland een beetje talentenjachtenmoe is. Er is nu meer behoefte aan de kneuterige gezelligheid van Singing Bee. Even niet sms’en, maar lekker lachen, gieren, brullen om mensen die niet zozeer zuiver zingen, maar zo veel mogelijk teksten uit hun hoofd moeten kennen.”

Gerard is geestig maar herhaalt zich steeds, zei Gordon ooit. “Ik zei gisteren nog tegen hem: ben je niet blij dat je me spreekt, dan kun je weer wat grappen van me stelen. Maar dat is zijn kunstje. Ik heb hem ook geen seconde gemist bij Gillend naar huis. Tuurlijk waren de eerste opnamen wel even raar, Gerard is natuurlijk de ideale lachzak. Om elke grap die ik maakte, lachte hij zich helemaal dood. Maar als je twee ego’s bij elkaar zet en de één heeft nooit ergens zin in, dan is dat toch moeilijk.

Singing Bee wordt tussen 21.30 en 22.30 uur uitgezonden; Holland’s Got Talent is tussen 20.30 en 22.30 uur te zien bij de concurrent. “We zitten niet in elkaars vaarwater, want de programma’s worden niet op hetzelfde tijdstip uitgezonden. Ik begin een uur later“, vertelt Gordon in Metro. “Nou, ik vind het nooit leuk om de concurrent uit te moeten hangen tegenover iemand die ik heel goed ken. Maar ik denk dat de taart groot genoeg is om ieder een stuk te geven.”

Singing Bee werd oudejaarsavond al eenmalig uitgezonden, maar door het succes is er nu een reeks van acht afleveringen. “Als het een succes blijkt, verwacht ik volgend seizoen zeker een nieuwe reeks“, aldus Gordon in De Telegraaf. “Het is kneuterig, het is gezellig en het is lachen. Daar verlangen mensen tegenwoordig naar. De kijkers hoeven geen sms’jes te sturen en het is geen talentenjacht.

Het programma dat oorspronkelijk uit Amerika komt, is verkocht aan verscheidene landen. “Volgens de programmamakers is de Nederlandse editie het leukste omdat de presentator ook echt kan zingen.

All You Need Is Love, vanavond om 20.30 uur op RTL 4
Singing Bee, vanavond om 21.30 uur op RTL 4
Holland’s Got Talent, vanavond om 20.30 uur op SBS 6

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen