Audities Het Beste Idee van Nederland 2008 van start

De audities van Het Beste Idee van Nederland 2008 zijn van start gegaan. Een recordaantal van 3836 mensen heeft zich aangemeld voor deze nieuwe editie die opnieuw wordt gepresenteerd door Tooske Ragas en Henkjan Smits. Dat meldt SBS 6 vandaag. Tijdens de zogenaamde innamedagen in het World Forum in De Haag laten de uitvinders aan de vakjury zien wat hun idee is. “Voor de editie van 2008 hebben zich maar liefst 3836 mensen aangemeld“, aldus een zegsman.

Vorig jaar werden al records werden verbroken toen Het Beste Idee van Nederland meer dan 2500 aanmeldingen noteerde, voor de editie van 2008 hebben zich maar liefst 3836 mensen aangemeld. “En allemaal hopen ze dat ze hét ultieme idee hebben dat daadwerkelijk tot een product wordt ontwikkeld en straks overal te koop is“, legt een zegsman van SBS 6 uit.

Tijdens de innamedagen krijgen de uitvinders voor het eerst de kans om hun idee te presenteren aan de vakjury. “Die jury bepaalt of het idee kans van slagen heeft en stuurt de uitvinder door naar de volgende ronde of naar huis. De jury bestaat, net als vorig jaar, uit voorzitter Bernd Schneider (uitvinder en maatschappelijk ondernemer), Han Brezet (professor in duurzame productontwikkeling), Manon Navarro (designer) en Erland Bakkers (industrieel ontwerper).”

De editie van 2007 werd gewonnen door Cees Stam en Jolanda van den Berg met hun ‘Pietje Belt’. De ‘Pietje Belt’ is een autogordel die los springt als hij in contact komt met water waardoor de kans op verdrinking kleiner wordt. De uitvinding van Cees en Jolanda bleef niet onopgemerkt. De winnaars werden uitgenodigd door Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima en mochten aanschuiven bij een Koninklijke lunch in Paleis Noordeinde. Voor deze zogenaamde uitblinkerslunch waren 21 mensen uitgenodigd die in 2007 iets bijzonders hadden gepresteerd.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen