Tweede serie Sterren op het Doek bij Omroep MAX

Hanneke Groenteman zal in de zomer van 2008 de tweede serie Sterren op het Doek presenteren. Daarin zal zij zes be- kende Nederlanders interviewen, terwijl deze gasten weer worden geportretteerd door telkens drie andere kunstenaars. “Wij zijn blij dat we – gezien het succes van vorig jaar – weer een nieuwe serie Sterren op het Doek gaan maken met Hanneke Groenteman. Ook dit jaar is er weer een prachtige lijst met Bekende Nederlanders samengesteld“, zegt MAX- directeur Jan Slagter.

De tweede serie BankGiro Loterij Sterren op het Doek is vanaf donderdag 3 juli te zien bij Omroep MAX. “Ik vind het echt fantastisch om te zien hoe die kunstenaars de bekende Nederlander op het doek vastleggen, je ziet dan elke keer weer een andere kant van zo’n persoon. En de kijker ook!“, zegt Hanneke Groenteman in een reactie.

In 2007 brachten BankGiro Loterij en Omroep MAX de eerste serie Sterren op het Doek. Daarin interviewde Groenteman bekende Nederlanders als Marco Borsato, Albert Verlinde en Monique van de Ven. Hun portretten waren gedurende de zomer te bezichtigen in drie Nederlandse musea en werden afgelopen najaar geveild voor het goede doel. De serie, tentoonstelling en veiling waren een ‘groot succes’.

Ellen Damsma, managing director BankGiro Loterij, is blij met het tweede seizoen van het kunstprogramma: “We hebben de eerste serie BankGiro Loterij Sterren op het Doek ervaren als een heel mooi project, met het programma, de veiling en tentoonstelling hebben we kunnen laten zien hoe interessant en ontroerend kunst kan zijn. Met plezier werken we dit tweede seizoen weer samen met MAX en Hanneke Groenteman en uiteraard met de talentvolle schilders en hun beroemde modellen.

De tweede serie zal dus ook weer bestaan uit BN’ers die geportretteerd worden, een veiling en een tentoonstelling. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke kunstenaars en Bekende Nederlanders meedoen aan Sterren op het Doek 2008.

Sterren op het Doek wordt gepromoveerd van Nederland 2 naar Nederland 1, waar het zes weken lang om 21.25 uur te zien zal zijn op de donderdagavond.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen