Medium Char Margolis: ‘Zembla ongekend onzorgvuldig’

Medium Char Margolis is teleurgesteld in de makers van het Vara-programma Zembla, die zondag stelden dat Char ‘ontmaskerd’ is. “Ik ben niet boos wel teleurgesteld. De onderzoekers van Zembla zijn ongekend onzorgvuldig te werk gegaan.” Zo reageert Char vandaag in De Telegraaf. Volgens Zembla heeft Char haar hulp bij de opsporing van het vliegtuigwrak van de zoon van Dean Martin gejokt. “Het staat ook in het boek van z’n broer Ricci. Jammer dat Zembla dat niet heeft gelezen.

De 56-jarige Char Margolis is verdrietig om de onzorgvuldigheid van Zembla. “Wat ik in 1987 deed bij de opsporing van de verongelukte zoon van Dean Martin, staat gewoon in het boek van zijn broer Ricci. Jammer dat Zembla dat niet heeft gelezen. Ricci wil ook getuigen hoe ik onder de neus van de grondstaf op de Air Force-kaarten de plek heb aangewezen waar zijn broer twee uur later werd gevonden…

Char Margolis, die vandaag zelf met haar nichtje de opnames van American Idol bezoekt, heeft haar assistent Steven gevraagd om in haar boerderij in Michigan het boek That’s amore uit de kast halen, om het geheel met spoed naar Nederland faxen. “Het was 1987, ik was midden dertig. Actrice Shirley MacLaine had me aanbevolen en al snel werden we ontvangen op de March Air Force Base in Californië.

Ik voelde de plek waar zijn broer was neergestort snel. De luchtmacht wilde eerst niet nog een keer op die plek gaan zoeken, want dat hadden ze al gedaan. Toch gingen wij drieën er met een burgerluchtvaarthelikopter naar toe. Toen we er bijna waren, werd alle burgerluchtvaart weer naar het vliegveld verordonneerd, de Air Force moest erbij. Op precies de door mij aangegeven plek werd het vliegtuigwrak gevonden.

De piloot en onderzoeksleider zeiden in Zembla zich niets van Char te herinneren. “Ik heb toen met de grondstaf gesproken. Een kapitein heeft me later die dag nog opgebeld: u heeft vandaag een hoop sceptici overtuigd van uw gaven. Vraag maar aan Ricci of anders aan Dina, de dochter van Dean Martin. Ook zij heeft een boek geschreven waarin ik voorkom“, werpt Char Margolis tegen in de krant.

Psycholoog James Randi betichtte Char in Zembla van ‘cold reading’. “Ik ben eraan gewend dat critici altijd andere waarheden zoeken voor het onverklaarbare. En mensen hebben ook recht op een andere mening. Het is net als in de politiek of de wetenschap. Je beslist zelf of je open wilt staan voor invloeden van de andere kant.

Char Margolis legt uit dat het lijkt alsof ze naar vijf radiostations tegelijk luistert als ze een reading doet. “Als doorgeefluik heb ik besloten heel specifiek te zijn door van die geesten hun eigen naam te zoeken, en niet alleen maar te zeggen er staat een vrouw met wit haar naast je“, legt het medium uit. “Dat is mij zelf overkomen, toen ik voor het eerst een reading kreeg. En toen vond ik dat het wel wat duidelijker kan. Dat zoeken via initialen is dus bewust. Ik hoor in het Nederlands ook nog alleen klanken die ik probeer thuis te brengen. Want jullie taal is de gemakkelijkste niet.

Er zijn ook veel mensen blij met de readings van Char Margolis. “Het was jammer van Zembla dat ze alleen drie negatieve ervaringen lieten zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen