Ernst-Paul Hasselbach: ’71° Noord heel verrassend’

Steile bergen en bevroren watervallen, dichtbeboste dalen, grote sneeuwvlaktes en indrukwekkende fjorden, oftewel: de Noordkaap. In 71° Noord, dat vanaf vanavond te zien is bij RTL 5, beginnen vijf bekende Nederlanders en vijf bekende Vlamingen aan een lange tocht van 2.500 kilometer vanuit het zuiden van Noorwegen met slechts één doel: deze Noordkaap te bereiken. “Ik kan alleen maar zeggen dat het een verrassende serie is“, zegt presentator van de serie Ernst-Paul Hasselbach.

De groep avonturiers die de strijd aangaat met de extreme kou, de uitputting en natuurlijk met elkaar is zeer divers te noemen. Zo wordt Nederland vertegenwoordigd door judoka Dennis van der Geest, meervoudig wereldkampioen boksen Lucia Rijker, oud-Olympisch hockeyster Margje Teeuwen, zanger Xander de Buisonjé en winnares van Holland’s Next Top Model 2007 Kim Feenstra.

Het Vlaamse deel van de groep bestaat uit Stefan Everts (meervoudig wereldkampioen motorcross), Maya Detiège (gemeenteraadslid Antwerpen), Anne-Marie Ilie (Miss Belgian Beauty 2007), Herr Seele (kunstenaar, striptekenaar en presentator) en Stijn Peeters (architect en manager van broer Bart Peeters).

Niet alleen deze bekende kandidaten hadden het moeilijk, ook het productieteam had het niet makkelijk, vertelt Ernst-Paul. “Bij -20 graden hapert er wel eens wat. De logistiek was af en toe een nachtmerrie en voor de cameramensen was het niet altijd een plezierritje. Gelukkig bestond onze crew voor een groot deel uit Noorse specialisten die 71° Noord daar al zes jaar op de buis brengen. Zonder hen hadden we diep in de problemen gezeten. Want hier zit je echt aan het einde van de wereld, omringd door steile bergen, bevroren watervallen en eindeloze sneeuwvlaktes.

71° Noord is vanavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen